Rekordblankar succéaktien

Börs Totalt 1,3 miljarder dollar har satsas på att den superhajpade aktien, som handlas över 40 procent högre än för några veckor sedan, kommer att falla. Det är den högsta noteringen för blankning på sex år.

Den japanska speltillverkaren Nintendo såg sitt marknadsvärde fördubblas efter att mobilspelet Pokemon Go blev en global kioskvältare. Men efter en svag kvartalsrapport verkar nu trenden ha vänt i aktien.

Korta positioner i Nintendo uppgick i tisdags till cirka 4,9 procent av det spridda innehavet i speltillverkaren (så kallade free-float aktier). Det motsvarar totalt 1,3 miljarder dollar som satsas på att aktien kommer att falla, vilket är den högsta noteringen på sex år.

Det rapporterar Bloomberg News.

Aktien har hittills fallit mer än 25 procent under veckan, efter att speltillverkaren presenterat sämre kvartalssiffror än väntat, och kommunicerat att bolaget inte väntar sig nämnvärt ökade intäkter till följd av Pokemon Go.

Bolaget handlas dock fortfarande mer än 40 procent högre än innan lanseringen av Pokemon Go - något som uppenbarligen börjar ifrågasättas av allt fler.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -