Ökad förlust för Tobii

Rapport Ögonsensorföretaget Tobii ökade sina förluster på årsbasis i andra kvartalet, som präglades av satsningar på produktutveckling och kraftiga investeringar.

Ögonsensorföretaget Tobii redovisar ett resultat efter skatt på -17,8 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (-11,3). Resultatet per aktie uppgick till -0:18 kronor (-0:13).

Nettoomsättningen uppgick till 241 miljoner kronor (222).

Resultatet före skatt blev -18 miljoner kronor (-21) och rörelseresultatet var -29,2 miljoner kronor (-16,7).

Tobiis andra kvartal präglades av satsningar på produktutveckling och sälj inom Tobii Dynavox och Tobii Pro, samtidigt som bolaget fortsatte att investera kraftigt i Tobii Tech för att på sikt få ut eyetracking i nya segment som gaming och VR.

Det skriver bolagets vd Henrik Eskilsson i delårsrapporten.

"Vi fortsätter att investera inom alla tre affärsområden för att bibehålla vår marknadsledande position och ta tillvara på de många affärsmöjligheter vi ser för eyetracking", skriver han.

Under kvartalet ökade omsättningen med 12 procent, valutajusterat, medan rörelseresultatet försämrades till -29 miljoner kronor (-17).

Investeringarna i Tobii Tech, där utvecklingen av eyetracking för spelmarknaden bedrivs, påverkade koncernens rörelseresultat med -52 miljoner kronor under andra kvartalet (-39).

Under kvartalet fördjupade bolaget sina samarbeten som syftar till att integrera eyetracking i specifika modeller av datorer och bildskärmar med flera tillverkare. Arbetet involverade många team och aspekter såsom anpassning av plattformen och användargränssnitt för eyetracking, uppger Tobii som också fortsatte att utveckla eyetracking-teknologi för mobiler.

"Intresset för eyetracking inom VR ökar stadigt med flera fördjupade dialoger som resultat. Nyttor och tillämpningar har konkretiserats, men vi bedömer att vi fortfarande är i ett tidigt skede", uppger Henrik Eskilsson.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -