Hoist har vind i seglen

Rapport Hoist Finance, som köper portföljer med förfallna blancolån, överträffade förväntningarna i andra kvartalet. Bolaget ser ökat utbud i flera länder, samtidigt som en högre priskonkurrens kan skönjas.

Hoist Finance, som köper portföljer med förfallna blancolån, redovisar ett rörelseresultat på 231 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016.

Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 218 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning.

Resultatet efter skatt blev 101 miljoner kronor och resultatet per aktie uppgick till 1:25 kronor. Här låg förväntningarna på ett nettoresultat på 94,7 miljoner kronor och ett resultat per aktie på 1:20 kronor.

Totala intäkter uppgick till 654 miljoner kronor, mot väntade 637 miljoner kronor.

Kredithanteringsbolaget ser en ökning av utbudet i flera av de länder som bolaget närvarar i, samtidigt som en högre priskonkurrens kan skönjas.

Det skriver vd Jörgen Olsson i halvårsrapporten.

Under det andra kvartalet minskade förvärven av köpta fordringsportföljer med 24 procent mot året före till 507 miljoner kronor. För helåret kvarstår bolagets målsättning att ha en förvärvsvolym i nivå med de senaste tre åren.

"Vi är väl positionerade för att växa på denna marknad men kommer fortsatt att vara en av branschens mer disciplinerade aktörer och säkerställa att våra portföljförvärv sker till attraktiva nivåer, både avseende lönsamhet och risk", skriver Jörgen Olsson vidare.

Sammanfattningsvis skriver han att det andra kvartalets utveckling "bekräftar Hoist Finance tillväxtambitioner och de ambitiösa men nåbara målen för helåret och framåt".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -