Bilia gasar på börsen

Rapport Aktien går starkt efter att bilservicebolagets rörelseresultat steg 23 procent på årsbasis i andra kvartalet.

Bilia redovisar ett resultat efter skatt på 193 miljoner kronor för det andra kvartalet 2016 (297). Resultatet per aktie uppgick till 3:80 kronor (5:90).

Nettoomsättningen uppgick till 6.433 miljoner kronor (5.381).

Det justerade rörelseresultatet blev 240 miljoner kronor (195) samtidigt som det rapporterade rörelseresultatet landade på 241 miljoner kronor (384).

Rörelseresultatet för det andra kvartalet 2015 inkluderade bland annat en vinst efter inlösen av svensk pensionsskuld med 197 miljoner kronor.

Bilias operativa rörelseresultat för det andra kvartalet steg 23 procent jämfört med samma kvartal i fjol, visar halvårsrapporten.

"Efterfrågan på både bilar och service var bättre jämfört med föregående år och vi redovisade ett starkt operativt rörelseresultat. Resultatförbättringen är främst hänförlig till Serviceaffären", skriver vd Per Avander i rapportens vd-ord.

För bilaffären redovisades ett resultat som var något bättre jämfört med föregående år. Orderstocken av nya bilar minskade under kvartalet, men var vid utgången av kvartalet betydligt högre jämfört med föregående år.

På kostnadssidan uppgick omkostnaderna till motsvarande 11,9 procent av nettoomsättningen, en nedgång med 0,5 procentenheter från 2015, uppger bolaget vidare.

Bilia räknar med att efterfrågan på bilar och service kommer att vara något högre under det tredje kvartalet, jämfört med samma period i fjol.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -