Flera köpsignaler på Stockholmsbörsen

Teknisk analys OMX Stockholm PI har brutit en fallande trendkanal vilket indikerar en kommande sidledes utveckling. Ett antal aktier har brutit genom taket och tilldelas köprekommendationer.

OMX Stockholm PI (OMXSPI)

OMX Stockholm PI har brutit en fallande trendkanal vilket indikerar en kommande sidledes utveckling. 

Kursen har närmat sig horisontellt motstånd vid 500 punkter vilket ökar risken för reaktioner ned. Stöd finns vid 464 punkter. 

Indexet försvagas kortsiktigt av negativ volymbalans. 

Efter en statistiskt sett stark vårperiod har vi nu övergått till en svagare period där vi, med undantag för juli, har en negativ utveckling under juni till och med september. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer. 

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 72 respektive 60 vilket indikerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt. 

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 74 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent. 

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på 2,1 procent i juli och -1,8 procent i augusti. 

Indexet är samlat tekniskt neutral på medellång sikt.

AG Group (AQ)

AQ Group tilldelades en köpsignal från en dubbelbotten-formation inför delårsrapporten den 21 juli. Aktien har sedan brutit den stigande trenden uppåt vilket signalerar en starkare stigningstakt. Brottet stärks av hög volym och positiv volymbalans. 

Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid ca 167 kronor. RSI är överköpt vilket visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien.

Investtechs rekommendation: Köp.

Industrivärden C (INDU C)

Efter att Industrivärden C redovisat en delårsrapport den 6 juli har aktien brutit upp genom taket i en fallande trendkanal vilket indikerar en kommande sidledes utveckling. 

Tidigare motstånd mellan 139-145 kronor har brutits vilket gjort att aktien tilldelats en köpsignal från en inverterad huvudskuldra-formation. Denna ger signal om vidare uppgång till 177 kronor eller mer. Motstånd finns vid 152-162 kronor och kan begränsa uppsidan. 

Kortsiktigt försvagas aktien av negativ volymbalans, men köpsignalen från huvudskuldra-formationen och närheten till stöd gör att dagens kurs kan vara en god ingångskurs. En stop loss kan användas vid slutkurs under 139 kronor för att begränsa nedsidan.

Investtechs rekommendation: Svag köp.

Invisio Communications AB (IVSO)

Invisio Communications AB har brutit upp genom taket i en fallande trendkanal och ett tidigare motstånd vid 63 kronor. Stöd finns numer mellan 48-63 kronor vilket kan begränsa nedsidan. Det saknas samtidigt motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward. En stop loss kan användas vid slutkurs under stödet vid 63 kronor. 

Aktien stärks kortsiktigt av starkt positiv volymbalans. 

Inför kommande delårsrapport den 18 augusti, vilken kan få inverkan på den tekniska bilden, är insiderhandeln negativ efter att flera försäljningar rapporterats under maj och juni. Detta är ett svaghetstecken.

Investtechs rekommendation: Svag köp.

AstraZeneca (AZN)

AstraZeneca har tilldelats en köpsignal från en dubbelbotten-formation och efter det brutit den fallande trenden, vilket indikerar en kommande sidledes utveckling. 

Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 528 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Brottet stärks av hög volym. Vid reaktioner tillbaka är det nu stöd vid 491-528 kronor. Motstånd finns vid 556-577 kronor. 

RSI är överköpt vilket visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. 

Bolaget redovisar en delårsrapport den 28 juli vilket kan påverka den tekniska bilden.

Investtechs rekommendation: Neutral.

 

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -