Slagig handel i Fingerprint

Börs (uppdaterad) Fingerprint Cards aktie backade i fredagens inledande handel efter att bolaget hade presenterat sin rapport för årets andra kvartal. Därefter svängde kursen fram och tillbaka.

Handeln i Fingerprint Cards aktie var mycket slagig efter morgonens rapport och marknaden hadde svårt att bestämma sig för vilken riktning aktien skulle ta. En inledande nedgång förbyttes i en uppgång som sedan vände tillbaka.

Klockan 9.15 handlades aktien kring 99,50 kronor, motsvarande en nedgång på 1 procent. Som högst noterades den i 102,00 kronor och som lägst i 96,90 kronor.

Aktier för totalt 295 Mkr hade då omsatts i bolaget.  

Inför börsöppningen spådde Carnegie en nedgång på 0-5 procent på grund av "höga kostnader och viss nedjustering av guidningen".

Investmentbanken pekar på att intäktsprognosen nu baseras på en dollarkurs om 8:40 kronor, från tidigare 8:30. Det motsvarar en nedjustering av mittpunkten i prognosintervallet med 1 procent om prognosen skulle skrivas i dollar. Fingerprint spår att intäkterna kommer att uppgå till 7,2-8,3 miljarder kronor helåret 2016 (tidigare 7,0-8,5).

Carnegie konstaterar att bolagets rörelsevinst om 710 miljoner kronor var 3 procent över bankens prognos, men påpekar samtidigt att resultatet lyftes av en valutavinst om 36 miljoner kronor. Bortsett från den var rörelseresultatet 5 procent under Carnegies prognos.

Carnegie står fast vid sin säljrekommendation efter rapporten.

Pareto konstaterar i en kommentar på morgonen att Fingerprint Cards rapport i stort sett var i linje med konsensusförväntningarna, och begränsade estimatförändringar är därmed att vänta efteråt. Pareto konstaterar bland annat att bruttomarginalen, 49 procent, var stark.

"Medan intäkterna var 4 procent lägre än konsensus var bruttomarginalen 2 procentenheter högre", skriver analyshuset och noterar att det sistnämnda kan förklaras av en gynnsam produktmix, med en högre andel små och mer lönsamma sensorer.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -