På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Torsdagens rapportvinnare

Börs Spelbolaget Betsson steg starkt efter att ha presenterat sin delårsrapport men det var två andra bolag som utmärkte sig med kraftiga rapportrelaterade kursuppgångar.

Morgonens solklara rapportvinnare var verkstadsföretaget AQ Group som vid 9.30-tiden hade stigit 12 procent till 178 kronor. Bolagets andra kvartal innehöll en vinstökning på rörelsenivå från 56 till 92 Mkr.

Profilgruppen dubblade nästan sin nettovinst till 14 Mkr i andra kvartalet och fick se sin aktie stiga 10 procent till 56 kronor.

Spelbolaget Betsson steg nära 6 procent efter att kvartalsrapporten överträffat analytikernas förväntningar och dessutom skingrat mycket av den oro som belastat aktien efter vinstvarningen tidigare i somras. Dessutom uppger ledningen att tredje kvartalet börjat mycket bättre jämfört med snittet i det andra kvartalet.

Bland torsdagens rapportförlorare märktes Arcam som tappade 10 procent efter att en rörelsevinst på 20 Mkr i andra kvartalet 2015 vänts till en förlust på 5 Mkr i det sistlidna kvartalet.

Onsdagens stora rapportförlorare Hexpol fortsatte ned på torsdagen med ytterligare 6 procent.

Bland de större rapporterande bolagen på torsdagen utmärkte sig lagertillverkaren SKF med en kursnedgång på 5,5 procent. Rapporten för det andra kvartalet visade en lägre vinst än väntat. Det räckte inte med att ledningen ser ljusare framtidsutsikter för att hålla tillbaka marknadens besvikelse.

Tele2 rapporterade också ett sämre resultat än väntat och B-aktien tappade 4 procent.

Swedbanks kvartalsresultat var bättre än väntat, inklusive räntenettot. Aktien steg 1,5 procent.

Verkstadsjätten ABB klättrade lika mycket trots att bolagets orderingång visat sig vara betydligt sämre än väntat. Resultatet för andra kvartalet var däremot över förväntat.  

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -