En aktie med strålglans

Heta Listan En stark dollar gynnar våra USA-satsningar men inriktningen mot infrastruktur funkar inte lika bra när det är full hausse på börsen.

Vi befinner oss mitt i rapportperiodens epicentrum och överlag är börhumöret gott i Stockholm. Läget ser ljusare ut och många rapporter som kommit visar att det inte går så pjåkigt för de svenska bolagen – även om det inte saknas bottennapp och bevis för att tillväxten varit skral på sina håll.

Det breda USA-indexet S&P 500 har fortsatt stiga högre. Men våra satsningar på säkra infrastrukturaktier har inte varit lika heta i uppgången. Det beror sannolikt på att marknaden växlat över till mer riskfyllda tillgångsslag för att få maximal hävstång i rallyt. Däremot har dollarn stärkts med 1,4 procent under veckan vilket är till vår fördel.

Överlag ser börserna starkare ut och det kan vara så att vi står inför en positiv vändning av den långa trenden. Men det var inte länge sedan domedagsstämning regerade och Stockholmsbörsen föll över 6 procent under en handelsdag. Det var efter en Brexit-omröstningen som marknaden nästan verkar ha glömt.

En annan faktor som talar emot trenden är att vi historiskt tenderat att få ett säsongsmässigt bakslag när rapportperioden nått sitt slut. Under sommarsolen är handelsvolymerna mindre och vi får se vad som sker när de tunga aktörerna hittar tillbaka till marknaden. Vår smått positiva inställning kan alltså snabbt stjälpas över ända.

Förra veckans kandidat Quest Diagnostics har kvalat in på listan och handlas kring vår ingångsnivå. Övriga aktier på listan har rört sig svagt uppåt under veckan, förutom Dupont som sjunkit en halv procent.

 

Aktier på Heta Listan Stop loss Trigger Målkurs Avk %
Atmos Energy Corp. 76,70 76,70 88,50 3,9
American Water Works 79,00 77,50 92,00 5,3
Quest Diagnostics 79,90 83,40 95,00 0,2
DuPont Fabros 45,50 48,50 57,00 -1,9

 

Denna veckas kandidat är också verksam inom vården och har ruggigt bra marginaler.

Raysearch Trigger 131,50. Målkurs 151,25. Stop loss 126,00.

Raysearch (börsvärde 4 345 Mkr) är världsledande på strålterapi och deras lösningar används på 2 600 kliniker i 65 länder. Kampen mot cancer pågår ständigt och allt fler riskerar att drabbas i takt med att vi lever allt längre.

Under fjolåret växte bolagets intäkter med närmare 40 procent och i år väntas de stiga 27 procent till enligt Factset. Vinstmarginalen är mycket god och antas i år stiga till hela 22 procent.

Köp aktien om den stiger över 131,50 kronor och sätt stopp vid 126,00 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -