Här finns köpsignalerna

Teknisk Analys En it-konsult och ett teknikbolag sticker ut med köpsignaler i veckans tekniska analys. Även ett stort verkstadsbolag signalerar uppgång medan ett investmentbolag i ropet ser sämre ut.

OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt, som stärks av negativ volymbalans, och fortsatt svag utveckling indikeras.

Det finns stöd på medellång till lång sikt mellan 445-464 punkter vilka kan begränsa nedsidan. Motstånd finns vid cirka 500 punkter.

Efter en statistiskt sett stark vårperiod har vi nu övergått till en svagare period där vi, med undantag för juli, har en negativ utveckling under juni till och med september. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 71 respektive 56 vilket indikerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 69 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på 2,1 procent i juli och -1,8 procent i augusti.

Indexet är samlat tekniskt neutral på medellång sikt.

HiQ

HiQ International ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras.

Aktien har brutit genom taken, vid 51,36 -51,40 kronor, av två rektangelformationer och fortsatt uppgång till 59,19 kronor eller mer är därmed signalerad. Köpsignaler från rektangelformationer har historiskt varit en god signal om att en kommande positiv utveckling är att vänta, särskilt då formationen ligger innanför en stigande trend.

RSI är överköpt, vilket indikerar att investerare stadigt blir mer positiva, och stärker aktien på kort sikt.  Bolaget redovisar en delårsrapport den 11 augusti.

Investtechs rekommendation: Köp

Indutrade

Indutrade ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras.

Aktien har brutit motståndet vid 173 kronor i en rektangelformation och fortsatt uppgång är därmed signalerad. Brottet stärks av hög volym vilket indikerar att köparna är aggressiva och villiga att gå upp i pris för att köpa aktien.

Stöd finns vid 128-158 kronor samtidigt som det finns lite motstånd över dagens kurs vilket indikerar att uppsidan är stor.

Inför en kommande rapport, som publiceras den 22 juli, är insiderhandeln positiv då flera köp rapporterats under maj och juni. Detta indikerara att insiders tror på en kommande positiv utveckling baserat på fundamentala värderingar.

Investtechs rekommendation: Köp

Atlas Copco A

Atlas Copco A ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras.

I samband med att bolaget redovisade en delårsrapport den 15 juli forcerades motståndet vid ca 230 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det finns nu stöd vid 230 kronor vid reaktioner tillbaka. Det saknas motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor och dagens kurs kan därför vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Negativ volymbalans försvagar dock den stigande trenden och ökar risken för reaktioner ned. En stop loss kan användas vi slutkurs under 230 kronor för att begränsa nedsidan.

Investtechs rekommendation: Svag köp

Ratos B

Ratos B har brutit upp genom taket av en fallande trendkanal och signalerar med det en kommande sidledes utveckling.

Aktien har brutit en motståndsnivå, vid 41,84 kronor, på kort sikt och gett köpsignal från en dubbelbotten-formation vilket kan vara en tidig signal om ett kommande trendomslag.

Aktien närmar sig dock motståndet vid ca 43,30 kronor, vilket kan ge en reaktion nedåt. Stöd finns vid 39,20 kronor.

Volymtoppar motsvaras av kursbottnar och volymbottnar motsvaras av kurstoppar vilket försvagar aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -