Köpsignal i biometribolag

Teknisk analys Börsen ligger kvar i en fallande trend på medellång sikt men ett antal aktier har löst ut köpsignal, däribland ett biometribolag.

OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt, som stärks av negativ volymbalans, och fortsatt svag utveckling indikeras. Det finns stöd på medellång till lång sikt mellan 445-464 punkter vilka kan begränsa nedsidan.

Efter en statistiskt sett stark vårperiod har vi nu övergått till en svagare period där vi, med undantag för juli, har en negativ utveckling under juni till och med september. Läs mer Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 62 vilket indikerar en övervikt av optimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 51 vilket indikerar en jämvikt av optimister och pessimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 67 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på 2,1 procent i juli och -1,8 procent i augusti. Indexet är samlat tekniskt neutral på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Axfood

Axfood ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras.

Efter att aktien tilldelats en köpsignal från en rektangelformation har aktien nu stigit vidare och nått en ny högstanivå. Det finns därmed lite motstånd över dagens kurs vilket indikerar att uppsidan är stor. Stöd finns vid 126-154 kronor på medellång sikt.

Insiderhandeln är positiv, då det vid fem tillfällen rapporterats insiderköp under nuvarande år, vilket stärker aktien.

Observera: Investtech eller närstående har innehav i aktien.

Investtechs rekommendation: Köp

Securitas B

Securitas B har tilldelats en köpsignal från en rektangelformation efter att ha brutit upp genom ett tidigare motstånd vid 130 kronor. Fortsatt uppgång till 143 kronor är därmed signalerad, samt att en stigande trend kan inledas.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd mellan 110-130 kronor samtidigt som det saknas motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor.

Volymbalansen är negativ, vilket är ett svaghetstecken, men närheten till stödnivåerna gör att dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Insiderhandeln är positiv, efter att bland annat styrelseledamot Anders Böös rapporterat köp av B-aktier för cirka 3,3 miljoner kronor i början av juni vilka också står för Böös totala aktieinnehav i bolaget, och stärker därmed aktien.

Investtechs rekommendation: Köp

Fingerprint Cards

Electrolux B har brutit en stigande trend på medellång sikt vilket ger signaler om en kommande sidledes utveckling.

Fingerprint Cards har fått en reaktion upp från golvet av en horisontell trend och bröt under måndagen upp genom ett tidigare motstånd vid 95 kronor vilket är en signal om fortsatt uppgång.

Det finns stöd strax under dagens kurs vid 70-95 kronor vilka kan begränsa nedsidan samtidigt som det saknas motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor.

Volymbalansen är dock negativ vilket försvagar aktien på kort sikt, men närheten till stödet vid 95 kronor ger ett bra risk reward-förhållande. En stop loss kan användas vid slutkurs stödet vid cirka 95 kronor.

Investtechs rekommendation: Svag köp

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -