Köpsignal i fastighetsbolaget

Teknisk analys Ett fastighetsbolag har löst ut en köpsignal medan den tekniska analysen ger en svag säljsignal i en teleoperatör och en tydligare säljsignal i ett medicinteknikbolag.

OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt, som stärks av negativ volymbalans, och fortsatt svag utveckling indikeras.  Index har brutit upp genom stödet vid 464 punkter och det finns nu stöd vid 445-464 punkter vilket kan begränsa nedsidan.

Efter en statistiskt sett stark vårperiod har vi nu övergått till en svagare period där vi, med undantag för juli, har en svagt negativ utveckling under juni till och med september. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 47, vilket indikerar en svag övervikt av pessimister på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 63 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på 2,1 procent i juli och -1,8 procent i augusti.  Indexet är samlat tekniskt neutral på medellång sikt

Investtechs rekommendation: Neutral

Fabege

Fabege ligger i en stigande trendkanal på kort till medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras.

På kort sikt har aktien fått en rekyl upp från golvet av trendkanalen och forcerat tidigare motstånd mellan 137-143 kronor. Kursen har i och med det nått en ny högstanivå och det finns därmed lite motstånd över dagens kurs, vilket indikerar att uppsidan är stor, samtidigt som det finns flera stödnivåer mellan 111-143 kronor på kort till medellång sikt.

Dagens kurs kan därför vara en god ingångångskurs med avseende på risk reward.

Investtechs rekommendation: Köp

Telia Company

Telia Company har brutit upp genom taket av en stigande trendkanal på medellång sikt och indikerar med det en kommande sidledes utveckling.

Det finns motstånd över dagens kurs, vid 41,60-50,70 kronor, vilka kan begränsa uppsidan i aktien.

Insiderhandeln är svagt negativ efter att en försäljning rapporterats under maj vilket försvagar aktien.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Getinge B

Getinge ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt och fortsatt svag utveckling indikeras. Trenden stärks av svagt negativ volymbalans.

Aktien har fått en reaktion ned från stödet vid 160 kronor och närmat stig taket av trendkanalen och motstånd vid 180 kronor vilket kan ge en reaktion ned. Stöd finns vid 160-172 kronor.

Investtechs rekommendation: Sälj

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -