Regeringen och Alliansen överens

Nyheter i korthet Regeringen och Alliansen har enats om att sänka överskottsmålet och bostadsmäklare varnar för kartellbildning bland bankerna. Det är några av morgonens nyheter.

Regeringen och Alliansen har enats om att sänka överskottsmålet till 0,33 procent, att införa ett skuldankare och skärpa uppföljningen. Finansministern är mycket nöjd, medan ekonomer är splittrade. (DI, SvD)

En ny opinionsmätning från Sifo visar att det är fortsatt jämnt mellan blocken. (DN)

Enligt Svenskt Näringsliv föreslår bland annat introduktionsanställningar för nyanlända, ökad flexibilitet i SFI, matchningsanställning och breddat RUT för att skapa fler enkla jobb. (DI Debatt)

Dagens Industris spår att bopriserna dämpas framöver, men räntan avgör. De dömer ut bostadspolitiken som ett "klart fiasko". (DI)

Sverige kan få tre nya storregioner 2019 och resten av landet ny regionindelning först 2023. (SvD)

Moderaternas utveckling mot ett alltmer konservativt parti förändrar förutsättningarna för hela allianssamarbetet, enligt Henrik Edin, Liberala ungdomsförbundets ordförande. (DN Debatt)

Leif Östling, tidigare vd för Scania och nu i medlem av ägaren Volkswagen Trucks styrelse, vägrar kategoriskt att erkänna att Scania deltagit i den stora kartellen bland lastbilstillverkare. (DI)

Svenska storbolag verkar fast beslutna att stanna i Turkiet, trots den senaste tidens terrorattentat. (DI)

Torsdagens kursuppgång på 12 procent för modebolaget Kappahl är motiverad mot bakgrund av det starka kvartalsresultatet. Det borde även finnas mer att hämta, menar Dagens Industri. (DI)

Mäklarsamfundets vd Ingrid Eiken noterar att det blivit tvärstopp i amorteringsfri utlåning och varnar för kartellbildning hos bankerna. (SvD Näringsliv)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -