Utmanar Boris

Brexit Storbritanniens inrikesminister Theresa May lanserar sin kampanj för att bli Storbritanniens nästa premiärminister. Det rapporterar Financial Times (FT).

Inrikesminister Theresa May ska på torsdagen lansera sin kampanj för att bli Storbritanniens nästa premiärminister. Hon lovar att återställa förtroendet bland företagen och stabilitet till ett land som är skakat i spåren på Brexit-omröstningen.

Det rapporterar Financial Times (FT).

Tidningen skriver att Theresa May lanserar sig som den "säkra" kandidaten att ta över ledarposten i Tory-partiet, och anhängarna är övertygade om att i en osäker tid kommer parlamentarikerna föredra henne framför huvudrivalen Boris Johnson.

Även Boris Johnson väntas inleda sin kampanj för att bli premiärminister på torsdagen. Enligt FT erkänner den förre Londonborgmästarens anhängare att han måste hålla "sitt livs tal" för att övertyga tveksamma parlamentariker om att han har den trovärdighet och seriositet som krävs för att hantera efterverkningarna av Brexit-resultatet i folkomröstningen.

De två huvudfavoriterna utmanas bland annat av Stephen Crabb och Liam Fox, som lanserade sina kampanjer på onsdagen.

Kampanjerna kommer att avslutas den 9 september, varefter Tory-medlemmarna kommer att välja Storbritanniens nästa premiärminister bland två kandidater som Tory-partiets parlamentariker.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -