Köpsignal trots börsras

Teknisk analys Den tekniska analysen pekar på fortsatt börsnedgång men bland enskilda aktier sticker en ut med en köpsignal.

OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt, som stärks av negativ volymbalans, och fortsatt svag utveckling indikeras. Kursen har brutit ett tidigare stöd vid 464 punkter, vilket utlöst en säljsignal, och det finns nu motstånd på denna nivå. Stöd finns vid 435 punkter.

Första dagen efter brexit-resultaten resulterade i en nedgång på 7,75 procent, vilket är den största nedgången på en dag sedan 1987, då det sjönk 7,97 procent.

Efter en statistiskt sett stark vårperiod har vi nu övergått till en svagare period där juni har en svagt negativ genomsnittlig utveckling. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex ligger på 24 respektive 44 vilket indikerar en övervikt av pessimister på kort sikt till lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 63 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -0,3 procent i juni och 2,1 procent i juli.

Indexet är samlat tekniskt svagt negativt på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svag sälj

Starbreeze B

Starbreeze B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt positiv utveckling indikeras.

Kursen har fått en reaktion ned från ett horisontellt motstånd vid 26,20 kronor och ligger nu strax ovanför stödet vid 18,20 kronor. Fortsatt stöd finns också vid golvet av trendkanalen och vid 12-14,40 kronor.

Stödnivåerna indkerar att det finns köpare på dessa nivåer vilket kan begränsa nedsidan och dagens kurs kan därför vara en god ingångskurs.

Investtechs rekommendation: Köp

SKF B

SKF B har fått en reaktion ned från taket av en rektangelformation. Fallet resulterade i att flera tidigare stödnivåer har brutits vilket utlöst säljsignaler och en kommande svag utveckling indikeras. Brotten stärks av hög volym och negativ volymbalans vilket innebär att aktien faller på hög volym och stiger på låg volym.

Det finns flera motstånd över dagens kurs, mellan cirka 133-150 kronor vilka kan begränsa uppsidan. Nästa stöd finns vid 118 kronor.

Investtechs rekommendation: Sälj

Electrolux B

Electrolux B har brutit en stigande trend på medellång sikt vilket ger signaler om en kommande sidledes utveckling.

Det finns flera motstånd över dagens kurs, mellan 216-265 kronor, vilket indikerar att det finns säljare på dessa nivåer som kan begränsa uppsidan.

Volymbalansen är negativ vilket försvagar aktien på kort sikt.

Insiderhandeln är negativ efter att vice vd, Alberto Zanata, sålt cirka 19 procent av sitt tidigare innehav under juni vilket försvagar aktien.

Investtechs rekommendation: Sälj

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -