Betsson vinstvarnar

Spel Spelbolaget bedömer att koncernens totala intäkter uppgår till mellan 920 och 945 miljoner kronor i andra kvartalet - att jämföra marknadsförväntningar på en dryg miljard.

Betsson vinstvarnar för det andra kvartalet.

Bolaget bedömer att koncernens totala intäkter uppgår till mellan 920 och 945 miljoner kronor. Det kan jämföras med SME Direkts senaste konsensusuppdatering där marknaden hade räknat med i snitt 1.044 miljoner kronor.

Betsson räknar med att rörelseresultatet hamnar i intervallet 140-175 miljoner kronor. Här låg SME Direkts konsensus på 261 miljoner kronor.

"Lägre intäkter från sportboken och ofördelaktiga valutafluktuationer har påverkat koncernens intäkter och resultat negativt under det andra kvartalet", skriver Betsson i ett pressmeddelande.

Intäkter från sportboken förväntas uppgå till mellan 205 och 230 miljoner kronor, jämfört med 206 miljoner för det andra kvartalet 2015 och jämfört med SME Direkts snittprognos om 304 miljoner kronor.

"Intäkterna är lägre än förväntat på grund av lägre omsättning på ett flertal marknader, samt förluster på en strategisk marknad. Dessutom har Betsson stängt ett antal europeiska marknader under de senaste tolv månaderna, som en följd av en mer konservativ hållning avseende vilka länder spelare accepteras från. Dessa begränsningar är också ett resultat av regulatoriska ändringar och oklar skattelagstiftning", skriver bolaget.

Valutakursfluktuationer förväntas ha en negativ påverkan på intäkterna om cirka 30 mkr. Intäktsminskningen har direkt påverkan på resultatet då en stor andel av kostnaderna är fasta.

"April och maj var utmanande månader för oss vad gäller sportboksmarginalen, men juni har börjat bättre och aktiviteten är i linje med vad vi förväntat oss", säger vd Ulrik Bengtsson i en kommentar.

Han påpekar även att det starka inflödet av nya kunder under fotbolls-EM 2016 kommer att gynna bolaget framöver.

Betsson offentliggör sin delårsrapport för det andra kvartalet den 21 juli 2016.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -