Triss i köpsignaler

Teknisk Analys Trots senaste dagarna uppgång ligger Stockholmsbörsen kvar i sin fallande trend. Däremot har köpsignal lösts ut i aktierna i tre olika bolag.

OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt, som stärks av negativ volymbalans, och fortsatt svag utveckling indikeras.

En stark utveckling under måndagen resulterade i att ett tidigare motstånd vid 464 punkter bröts och det finns nu stöd på denna nivå. Motstånd finns vid 500 punkter. Efter en statistiskt sett stark vårperiod har vi nu övergått till en svagare period där juni har en svagt negativ genomsnittlig utveckling. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 29 vilket indikerar en övervikt av pessimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 47 punkter vilket indikerar en jämvikt av optimister och pessimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 71 procent, enligt Investtechs  insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -0,3 procent i juni och 2,1 procent i juli. Indexet är samlat tekniskt neutralt på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Gränges

Gränges visar en stigande trend på medellång sikt och fortsatt positiv utveckling indikeras.

Ett tidigare motstånd vid 67,80 kronor har brutits vilket ger signaler om fortsatt uppgång. Motstånd finns strax över dagens kurs, vid 71 kronor, vilket kan ge en reaktion ned. Ett brott upp genom denna nivå och en slutkurs över 71,57 kommer ge en ny högstanivå och därmed lite motstånd. Dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

För en kortsiktig investerare kan en stop loss användas vid ett brott ned genom 67,80 kronor för att begränsa nedsidan.

Aktien stärks kortsiktigt av positiv volymbalans.

Investtechs rekommendation: Köp

Anoto

Anoto Group har brutit taket av en fallande trendkanal vilket ger signaler om en kommande sidledes utveckling.

Aktien har marginellt forcerat halslinjen i en inverterad huvudskuldra-formation vilket utlöst en köpsignal. Signalen stärks av hög volym och positiv volymbalans vilket indikerar att köparna är aggressiva.

Insiderhandeln är positiv efter att två köp rapporterats under året vilket stärker aktien.

Aktien har haft en genomsnittlig kursrörelse, de senaste tre månaderna, över 35 procent per månad vilket innebär att risken är mycket hög.

Investtechs rekommendation: Köp.

Elanders B

Elanders B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt positiv utveckling indikeras.

Aktien har brutit upp genom ett tidigare motstånd vid 79 kronor vilket utlöst en köpsignal och det finns nu stöd på denna nivå. Aktien har därmed nått en ny högstanivå på medellång sikt och det finns därför lite motstånd över dagens kurs vilket indikerar att uppsidan är hög. Brottet skedde i kombination med hög volym vilket stärker signalen.

Aktien stärks kortsiktigt av positiv volymbalans och högt momentum.

Investtechs rekommendation: Köp.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -