Teckningsperiod i Three Gates – NGM Nordic målet

Cision Promoted Three Gates tar steget till börsen för att växa in i en större kostym. Med en fullt garanterad emission vill bolaget se överteckning för att utveckla sina mobilspel.

”Få spelbolag är redo att lansera så många projekt så snart som Three Gates.”, säger vd Don Geyer.

Den Gotlandsbaserade spelutvecklaren med över 30 års erfarenhet av branschen i ledningsgruppen söker nu 12 miljoner kronor inför notering på NGM Nordic MTF. Ett konstruktivt möte med NGM fick vd Don Geyer och resten av bolaget att övertygas om att NGM är rätt val.

”De var mycket professionella och engagerade. Det verkade som att de verkligen ville ha oss och att de kan hjälpa oss. Valet blev självklart efter det.”, säger vd Don Geyer om valet av handelsplats.

Three Gates har olika typer av spel varav två är redo för lansering senare under året. Två mobilspel i form av 8 to Glory och Mainstream Fishing, två gamblingspel i Cash Cow och Bounty Hunter Jackpot samt tre sociala kasinospel i Fantasysports, eSports och Amerikanskt Real Sports. Det är mobilspelen 8 to Glory och Mainstream Fishing som är först på tur med lansering under tredje respektive fjärde kvartalet i år. Det förstnämnda är ett tjurridningsspel utvecklat tillsammans med Professional Bull Riders (PBR), ett stort varumärke i USA där 8 to Glory blir deras officiella tjurridningsspel.

”PBR är en fantastisk partner som med sitt tunga namn kommer att marknadsföra spelet. Förmodlingen kommer spelet främst att plockas upp av fans av sporten tjurridning, vilket är störst i USA, Sydamerika och Kanada.”

Ledande i Europa

Three Gates har haft ett bra momentum under en längre period där bolaget eftersöks som partner och presenteras med flera större affärer. Dock har bolagets storlek hindrat dem från att ta sig an de allra största, vilket till slut ledde till att en börsnotering var det enda rimliga nästa steget. Emissionsvolymen kommer att användas till att öka utvecklingstakten på spelen samt förstärka bolaget med ett antal anställda när arbetsbördan förväntas öka.

”Three Gates måste kunna växa till nästa nivå för att ta oss an de affärer vi fått säga nej till på grund av vår storlek. Genom att vara oberoende och söka attraktiva partners när vi behöver kan vi växla upp eller ned i tempo och storlek efter behov. Dessutom får vi en större del av vinsten genom ett oberoende.”, säger Don Geyer.

Och visionen är att bli Europas ledande, oberoende, spelutvecklare. Oberoende innebär att inte bli uppköpt av ett förlag, eller publisher, för att själv ha kontroll över spelutveckling och intäkterna.

”I spelindustrin är prioriteringen att skapa ett bra varumärke. Vi skapar en stabil inkomstbas till dess vi lanserar det spel som blir vår ”hit”, vår succé, och då kommer vi växa mycket fort.”

Fiskespelet murbräcka

Spelmarknaden är en glödhet marknad såväl i Sverige som i Europa och USA. Under fjolåret uppskattades det globala marknadsvärdet till över 91 miljarder dollar och svensk spelindustri ökade sin omsättning med 800 procent mellan 2012-2014. Den årliga omsättningen av de svenska spelutvecklarna närmar sig 1 miljard euro. Med 8 to Glory siktar Three Gates på att komma in på marknaden, framförallt i USA och Sydamerika, till en mer riktad publik för att sedan slå på stora trumman med Mainstream Fishing. Först ska fiskespelet lanseras i USA, möjligtvis parallellt i Europa, för att så småningom ta sig hela vägen till Asien.

”Fiskespel brukar skapa en bred publik globalt vilket borde göra det till vår murbräcka in på den globala marknaden. 8 to Glory ska hjälpa oss ta oss dit med en något mer riktad marknad.”, förklarar Don Geyer.

Men ett steg i taget. Först ska bolaget avsluta sin roadshow med bolagspresentationer för att knyta så många intressenter till verksamheten som möjligt inför noteringen. Den preliminära första handelsdagen är satt till 8 augusti, men teckningsperioden avslutas på tisdag 21 juni.

”Bolaget har mycket bra nyheter i pipelinen. Jag är övertygad om att vi kan skapa ett bra aktievärde för ägarna.”, avslutar vd:n.

/Emelie Lundgren

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -