Pareto: Hellre Idex och Next än FPC

Börs Fingerprint tillväxt har gynnats av fördelen av att vara först på marknaden, men konkurrensen ökar i ett landskap där volymen drivs av priskänsliga instegsmodeller, och bolagets existerande kunder strävar efter att ha fler än en leverantör.

Det skriver Pareto i en färsk analys, där rekommendationen för det svenska biometribolaget stannar på behåll och riktkursen vid 97 kronor.

"Vi ligger i linje med konsensus avseende rörelseresultat (ebit) för 2016-2018, och givet utmanande kommersiella trender som spär ut tillväxtpotentialen tycker vi att aktien är rimligt prissatt med en multipel för EV/ebit för 2018 på 6,3", heter det i analysen.

De två norska Fingerprintkonkurrenterna Idex och Next får båda köpstämplar av de två Oslobaserade Paretoanalytiker som tagit upp biometrisektorn till bevakning.

För Idex del räknar Pareto med lönsamhet 2018, och bolaget bedöms ha en betryggande välfylld kassa inför kommersialisering av de egna produkterna, som är redo för massmarknaden. Idex har säkrat medverkan i en LG-lansering av smartphones nyligen och därmed visat sin relevans som multisourcingpartner för mobiltillverkare.

Det alltmer kortfokuserade Next, i sin tur, har en betydande kostnadsfördel med sin teknologi baserad på värmeledning, som bedöms lämpa sig särskilt väl för flera tillämpningar där både säkerhet och bekvämlighet krävs.

Fingerprint-aktien var ned för fjärde handelsdagen i rad i början av tisdagen (då OMXS30 var ned för femte dagen i rad) och gick under 87 kronor efter en timmes handel, minus 2,6 procent.

Next och Idex var samtidigt upp kring 2 procent på Oslobörsen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -