Köpsignal i skogsbolaget

Teknisk analys Börsen har svårt att bryta ur den negativa trenden men ett skogsbolag och ett fastighetsbolag har löst ut köpsignaler.

OMX Stockholm PI

Efter en nedgång på 0,89 procent under fredagen stängde OMX Stockholm PI på 481 punkter. Veckans som helhet gav en nedgång på 1,7 procent.

Indexet ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt som stärks av negativ volymbalans. Det finns motstånd vid cirka 500 punkter, i form av taket av trendkanalen och horisontellt motstånd, vilket kan begränsa uppsidan. Stöd finns vid 468 punkter.

Indexet har en huvudskuldra-formation under utveckling där ett brott ned genom cirka 463 punkter kommer utlösa en säljsignal.

Efter en statistiskt sett stark vårperiod har vi nu övergått till en svagare period där juni har en svagt negativ genomsnittlig utveckling. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer. Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 57 punkter och det långsiktiga ligger på 59 punkter vilket signalerar en övervikt av optimister på kort till lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 73 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på -0,3 procent i juni och 2,1 procent i juli. Indexet är samlat tekniskt neutralt på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Rottneros  

Rottneros ligger i en stigande trendkanal på kort till medellång sikt vilket indikerar att optimismen är ökande. Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Ett tidigare motstånd vid 6 kronor har brutits vilket indikerar att säljarna som tidigare fanns på dessa nivåer är borta vilket öppnar upp för fortsatt uppgång. Brottet stärks av hög volym och starkt positiv volymbalans vilket indikerar att köparna är aggressiva på stigande kurser samtidigt som säljarna är passiva på fallande kurser. Detta indikerar att både innehavare och nya investerare anser att aktierna är billiga och tror på en kommande positiv utveckling.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd mellan 4,60-6 kronor på medellång sikt. Motstånd finns vid 8,70 kronor. Aktien är samlat tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Wihlborgs

Wihlborgs ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt positiv utveckling indikeras.

Ett tidigare motstånd vid 168 kronor har brutits och därmed har aktien tilldelats en köpsignal från en huvudskuldraformation som i första hand signalerar uppgång till 179 kronor. På längre sikt indikerar formationen att aktien kan fortsätta den stigande trenden.

Insiderhandeln är positiv efter att tre köp rapporterats under året vilket stärker aktien. Aktien är samlat tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Kambi Group  

Kambi Group har haft en närmast horisontell utveckling sedan mitten av februari. Tidigare stöd mellan 132-137 kronor har brutitis och aktien har tilldelats en säljsignal från en rektangelformation vilket är en signal om en fortsatt svag utveckling.

Det finns motstånd strax över dagens kurs, mellan 132-155 kronor. Stöd finns vid golvet av trendkanalen och vid 80 kronor vilket indikerar att uppsidan är liten i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god utgångskurs.

Aktien är samlat tekniskt svagt negativ på medellång sikt

Investtechs rekommendation: Svag sälj

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -