Här är det köpläge

Teknisk analys Börsen ligger i en fallande trendkanal och närmar sig ett motstånd. Ett medicinteknikbolag och ett servicebolag har löst ut tekniska köpsignaler.

OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt och har fått en reaktion upp från stödet vid 468 punkter. Motstånd finns vid 500 punkter. På lång sikt har indexet pendlat kring golvet av en stigande trendkanal och ligger nu strax utanför trendkanalen vilket ger signaler om en kommande sidledes utveckling.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 55 punkter vilket signalerar en jämvikt av optimister och pessimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 58 punkter vilket signalerar en övervikt av optimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 75 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på 0,8 procent i maj och -0,3 procent i juni.

Investtechs rekommendation: Neutral

C-RAD

C-Rad AB har brutit upp genom taket av en fallande trendkanal på medellång sikt vilket i första hand indikerar en sidledes utveckling. På kort sikt har aktien brutit upp genom en närmast horisontell trend.

Aktien har dessutom tilldelats två köpsignaler från dubbelbotten-formationer vilka indikerar att optimismen är ökande och att en stigande trend nu kan inledas. Signalerna stärks av hög volym och positiv volymbalans.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid 8,10-8,89 kronor vilket kan begränsa nedsidan. Det finns kortsiktigt motstånd vid 10,80 medan nästa motstånd på medellång sikt finns vid 15 kronor. Det indikerar att uppsidan är stor samtidigt som nedsidan anses vara liten och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

En stop loss kan användas vid slutkurs under 8,10 kronor för att begränsa nedsidan. Aktien är samlat tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Coor Service Management

Coor Service Management ligger i en stigande trend på kort till medellång sikt vilket ger indikationer om en kommande positiv utveckling.

På kort sikt har aktien brutit upp genom ett tidigare motstånd vid 40 kronor vilket gjort att aktien tilldelats en köpsignal från två rektangelformationer vilket signalerar att aktien nu kan fortsätta den stigande trenden. Brottet stärks av hög volym vilket indikerar att köparna är aggressiva.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid 36,30-40 kronor på kort sikt. Det saknas motstånd över dagens nivå vilket indikerar att uppsidan är hög och dagens kurs kan vara en god ingångskurs. Aktien är samlat tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

ICA Gruppen

ICA Gruppen ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket ger indikationer om en kommande positiv utveckling.

Det finns dock motstånd strax över dagens kurs, vid 295-308 kronor, vilket indikerar att det finns säljare på dessa nivåer vilket kan ge en reaktion ned. Ett brott upp genom dessa nivåer, kommer dock ge en ny toppnotering och  därmed en hög uppsida. Stöd finns vid 266-278 kronor.

Insiderhandeln är positiv efter att 14 köp rapporterats under februari och mars vilket stärker aktien. Aktien är samlat tekniskt neutral på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Behåll.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -