Flashkrasch i Kina

Börs En liknande oförklarad incident inträffade för ett par veckor sedan för Hang Seng China Enterprises-indexterminer i Hongkong.

De kinesiska aktieindexterminerna föll på tisdagen med maximalt tillåtna 10 procent, men studsade tillbaka till tidigare nivåer inom en minut.

Enligt Bloomberg News rasade CSI 300-kontrakten plötsligt på den kinesiska förmiddagen under hög omsättning. Det underliggande indexet påverkades dock knappt alls och noterades 2,8 procent upp för dagen.

En liknande oförklarad incident inträffade för ett par veckor sedan för Hang Seng China Enterprises-indexterminer i Hongkong.

De kinesiska indexterminerna var fram till förra sommarens ras bland de största i världen. Omsättningen har dock minskat kraftigt i spåren av myndigheternas ansträngningar att minska vad som betraktats om alltför vidlyftig spekulationshandel.

"Likviditeten i marknaden är väldigt dålig för närvarande, så rörelserna blir stora när stora order kommer in", kommenterar Fang Shisheng hos Orient Securities i Shanghai för Bloomberg news.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -