Intensiv planering för Brexit

Brexit EU-ledare har intensifierat hemliga diskussioner om en framtida union utan Storbritannien, där det dras upp en "plan B" med närmare säkerhets- och försvarspolitiskt samarbete om landet skulle.

Det uppger källor för Financial Times.

Den främsta utmaningen kommer att bli att hantera den ekonomiska och politiska oron som väntas följa om Storbritannien skulle rösta för att lämna EU. Utöver uttalanden för att lugna marknaderna väntas ett extra toppmöte med alla EU-ledare - utan Storbritannien - för att diskutera EU:s svar. Ett toppmöte ska redan vara inplanerat till den 28-29 juni, enligt källorna.

I stället för att fördjupa integrationen i euroområdet ska Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Francois Hollande överväga att fördjupa det säkerhets- och försvarspolitiska samarbetet, vilket är mindre kontroversiellt bland EU-medlemmarna utanför EMU.

Enligt en källa är det viktigt att Brexit inte blir någon framgång, eftersom det skulle leda till slutet för EU. Frankrike uppges vilja att det ska blir kostsamt för Storbritannien att lämna, medan man i Tyskland vill gå mer försiktigt fram eftersom man är rädd för att annars öka spänningarna inom EU.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -