Academedia till börsen

Börsen Noteringen av utbildningsaktören på Nasdaq väntas genomföras till ett fast pris om 40 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt värde på bolagets aktier om 3,76 miljarder kronor.

Utbildningsaktören Academedia avser notera bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Erbjudandet i samband med noteringen väntas genomföras till ett fast pris om 40 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt värde på bolagets aktier om 3,76 miljarder kronor inklusive de aktier som förväntas att emitteras i erbjudandet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet förväntas innefatta en nyemission om 350 miljoner kronor.

Det familjeägda bolaget Mellby Gård har åtagit sig att förvärva knappt 10 procent av det totala antalet aktier i bolaget efter genomförandet av erbjudandet, med en möjlighet att förvärva ytterligare cirka 10 procent av det totala antalet aktier i bolaget från Marvin Holding (ett bolag som ägs av EQT V och dess medinvesterare).

Vidare har Andra AP-fonden, Lannebo Fonder, Odin Fonder och Swedbank Robur åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet.

Ett prospekt väntas offentliggöras omkring den 2 juni 2016 och första dagen för handel beräknas till omkring den 15 juni 2016.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -