Lenovo-försäljning rasar

Telefoni Kinesiska bolaget redovisar en lägre vinst än väntat i första kvartalet efter att försöken att återuppliva Motorolas smartphoneförsäljning misslyckats.

Kinesiska Lenovo redovisar en lägre vinst än analytiker väntat sig för det första kvartalet, efter att PC-marknaden fortsatt att krympa och bolagets försök att återuppliva Motorolas smartphoneförsäljning inte burit önskad frukt.

Det rapporterar Bloomberg News.

Resultatet blev 180 miljoner dollar i det första kvartalet, att jämföra med de 185 miljoner dollar som väntades av analytiker. Försäljningen minskade samtidigt med 19 procent från samma kvartal i fjol.

Lenovo har försökt blåsa nytt liv i Motorolas smartphoneförsäljning sedan köpet av Motorola Mobility i början av 2014, men märket har fortsatt att tappa marknadsandelar i Kina samtidigt som tillväxten på marknaden som helhet börjat sakta in.

Efter att ha halkat ur topp 5-listan bland smartphonetillverkarna globalt har Lenovo försökt med kostnadsminskningar för att förbättra lönsamheten i mobilverksamheten, som enligt planerna skulle efterträda den stagnerande pc-verksamheten som tillväxtmotor.

"Det kommer att krävas mer än kostnadsbesparingar för att få till någon fundamental vändning i smartphoneenheten", kommenterade Morgan Stanley-analytikern Grace Chen i en rapport som refereras av Bloomberg.

Aktien har sedan våren 2015 rört sig stadigt lägre, och bara sedan årsskiftet i år har kursen fallit 37 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -