Här finns köpsignalerna

Teknisk analys Börsindex befinner sig fortfarande i en fallande trendkanal men ett verkstadsbolag och ett fastighetsbolag sticker ut med köpsignaler.

OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt och har fått en reaktion ned från motståndet vid 500 punkter. Stöd finns strax under dagens kurs vid 465 punkter vilket kan ge en reaktion upp. På lång sikt har indexet pendlat kring golvet av en stigande trendkanal och ligger just nu strax utanför trendkanalen vilket ger signaler om en kommande sidledes utveckling.

Sett till Investtechs forskning kring årstidsvariationer är vi inne i en statistiskt stark period på Stockholmsbörsen. Hela våren och fram till och med maj visas en genomsnittligt positiv utveckling. Årstidsvariationerna kommer understödja eventuella reaktioner upp vilket signalerar att dessa kan bli kraftiga. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 47 punkter vilket signalerar en jämnvikt av optimister och pessimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 56 punkter vilket signalerar en övervikt av optimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 76 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 66 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på 0,8 procent i maj och -0,3 procent i juni.

Investtechs rekommendation: Neutral

Husqvarna B

Husqvarna B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen är ökande och fortsatt uppgång signaleras. Ett tidigare motstånd vid 65 kronor har brutits och det finns nu stöd på denna nivå vilket kan begränsa nedsidan.

I och med brottet har aktien nått en ny toppnivå vilket gör att det finns lite motstånd över dagens kurs. Detta indikerar att uppsidan är stor och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk/reward.

Aktien är samlat tekniskt positiv på medellång sikt.

 Investtechs rekommendation: Köp

Sagax B

Sagax B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och en fortsatt positiv utveckling indikeras. Trendkanalen stärks kortsiktigt av positiv volymbalans vilket indikerar att aktien stiger på hög volym och faller på låg volym.

Det finns stöd nära golvet av trendkanalen, vid 60 kronor, vilket indikerar att det finns köpare på denna nivå som kan begränsa nedsidan.

Insiderhandeln är svagt negativ efter fyra försäljningar och ett köp under 2016 vilket försvagar aktien något men inte tillräckligt för att frångå en köprekommendation. Aktien är samlat tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Transcom Worldwide

Transcom föll kraftigt ned från ett motstånd vid 80 kronor efter att ha redovisad en delårsrapport för första kvartalet den 20 april. En fallande trendkanal har brutits vilket ger signaler om en starkare nedgångstakt.

Starkt negativ volymbalans och ett svagt momentum försvagar aktien på kort sikt.  Insiderhandeln är negativ efter att Pär Christiansen sålt 69 procent av sitt innehav den 9 maj vilket försvagar aktien.

Aktien är samlat tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -