Pandox som väntat

Rapport Hotellfastighetsbolaget Pandox rapporterade ett första kvartal i linje med förväntningarna.

Pandox driftnetto uppgick till 374 miljoner kronor i det första kvartalet 2016. Väntat var 370 miljoner kronor, enligt SME Direkts konsensusprognos.

Driftnettot från fastighetsförvaltning var 320 miljoner kronor, mot förväntningar om 312 miljoner kronor. Driftnettot från operatörsverksamheten uppgick till 54 miljoner kronor, mot väntat 58 miljoner kronor. Pandox bedömer att den negativa effekten av terrordåden i Bryssel på Operatörsverksamhetens driftnetto uppgick till 7 miljoner kronor under det första kvartalet.

Kvartalets resultat före värdeförändringar var 200 miljoner kronor, väntat 198 miljoner. Nettoresultatet uppgick till 374 miljoner hänförligt till moderbolagets aktieägare, här låg konsensus på 238 miljoner kronor.

Terrordåden i Bryssel inträffade i slutet av det gångna kvartalet och de stora negativa effekterna väntas komma först under innevarande kvartal. Det skriver vd Anders Nissen i rapporten för det första kvartalet.

I det första kvartalet var de negativa effekterna på intäkter och driftnetto för operatörsverksamhet omkring 11 miljoner respektive cirka 7 miljoner kronor.

"Inräknat utfallet i det första kvartalet beräknas den totala negativa effekten i driftnetto för helåret 2016 uppgå till cirka 40 miljoner kronor. Huvuddelen av återstående effekt förväntas belasta det andra kvartalet 2016", skriver han.

Trots den negativa effekten av terrordåden i Bryssel och fastän påsken inföll under det första kvartalet, varpå det var en affärsvecka mindre än året före, pekar han på att driftnettot ökade med 1 procent, justerat för valutakurseffekter och jämförbara enheter.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -