Här säger trenden köp

Teknisk analys Stockholmsbörsen ligger kvar i sin fallande trendkanal men bland enskilda aktier har Investtechs analytiker grävt fram en köpkandidat och två säljkandidater.

OMX Stockholm PI

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt och har fått en reaktion ned från motståndet vid 500 punkter. Stöd finns vid 465 punkter. På lång sikt har indexet pendlat kring golvet av en stigande trendkanal och ligger just nu strax utanför trendkanalen vilket ger signaler om en kommande sidledes utveckling.

Sett till Investtechs forskning kring årstidsvariationer är vi inne i en statistiskt stark period på Stockholmsbörsen. Hela våren och fram till och med maj visas en genomsnittligt positiv utveckling. Årstidsvariationerna kommer understödja eventuella reaktioner upp vilket signalerar att dessa kan bli kraftiga. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 54 punkter och det långsiktiga ligger på 58 punkter vilket signalerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 72 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på 0,8 procent i maj och -0,3 procent i juni.

Investtechs rekommendation: Neutral

Thule Group AB

Thule Group AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar att optimismen är ökande. Fortsatt positiv utveckling indikeras.

Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid 116 kronor vilket gett en ny toppnotering och därmed en hög uppsida. Vid reaktioner finns nästa stöd vid 108 kronor.  Den stigande trenden stärks kortsiktigt av positiv volymbalans och ett högt momentum.

Insiderhandeln är positiv efter att styrelseledamot Hans Eckerström köpt sina första aktier i bolaget till ett värde av cirka 1,7 miljoner kronor. Det signalerar att insynspersoner tror på en kommande positiv utveckling baserat på fundamentala orsaker vilket stärker aktien.

Aktien är samlat tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Elanders B

Elanders B har fått en reaktion ned från motståndet vid 79 kronor och brutit en stigande trendkanal vilket i första hand ger signaler om en kommande sidledes utveckling. Brottet har dock skett på hög volym vilket ger signaler om en ökande osäkerhet bland investerare som inte är bekväma med att behålla aktien på fallande kurser.

Nästa stöd finns vid 46 kronor vilket signalerar att nedsidan är stor vilket gör att dagens kurs kan vara en god utgångskurs med avseende på risk/reward.

Aktien är samlat tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Loomis B

Loomis B har haft en svag utveckling sedan början av mars och har fallit ned mot golvet i en närmast horisontell trendkanal. Flera tidigare stödnivåer har brutits varav det senaste vid 213 kronor utlöst en säljsignal från en rektangelformation vilket ger signaler om en kommande svag utveckling. Brottet stärks av hög volym och en mycket negativ volymbalans.

Aktien har marginellt brutit ned genom stödet vid 202 kronor och en fortsatt nedgång med ett brott även ned genom golvet av trendkanalen är en stark signal om en kommande svag utveckling och statistisk underavkastning.

Aktien är samlat tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

 Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -