På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Köpvärda aktier i april

Köptips Listan med tio köpvärda aktier fick en snabb revansch under mars månad. Inför april månad väljer vi att ta in en ny aktie på listan.

Våra tio köpvärda aktier har i snitt stigit 4,4 procent till och med onsdag förmiddag. Det kan jämföras med att börsens totalindex (inklusive utdelningar) stigit med 2,4 procent under samma period.

Bäst på listan har vårt mest utpräglade cykliska inslag gått. Haldex har stigit med 10,8 procent och utklassat börsen med 8,5 procentenheter under perioden.

Sämst utveckling hade Duni som backade 1,6 procent, och därmed underpresterade med 3,9 procentenheter mot övriga börsen.

Inför april månad väljer vi att ta ut Betsson från listan. Vi noterar en stigande oro för att kommande omregleringar av flera marknader inte väntas bjuda på de förmånliga skattesatser som marknaden tidigare räknat med. I väntan på att läget klarnar på det här området ser vi en risk för att det politiska spelet kommer att ligga som en våt filt över sektorn.

Ersättare blir Hennes & Mauritz. Klädjättens aktie har utvecklats mycket svagt under senare tid på oro över den globala konsumtionen. Aktien har dock kommit ned till en nivå där vi tycker att den är attraktiv och givet bolagets fortsatt höga butiksexpansion erbjuder den bra värde för pengarna.

Här är hela listan över våra tio köpfavoriter i april:

H&M. Dollarpressen som tyngt resultaten ser ut att vara över. Samtidigt fortsätter företaget expandera såväl butiksnätet som e-handeln och sortimentet, vilket borgar för tillväxt. Efter en kursmässigt svag period ser vi bra relation mellan risk och möjlig avkastning.

Duni. Duni har ett par framgångsrika år bakom sig och ifjol nådde koncernen rekordhög lönsamhet. Det är resultatet av flera års omstruktureringar och effektiviseringar som vi nu ser. Ovanpå det finns goda chanser för värdeskapande förvärv.

New Wave. Bolagets resultat har pressats av utbyggd säljkår och stärkt utbud. Försäljningen stiger nu vi ser goda utsikter för vinstlyft. På våra vinstprognoser värderas bolaget till ensiffriga p/e-tal såväl i år som kommande år.

Intrum Justitia: Vd-skiftet tillsammans med signaler från företaget tyder på att styrelsen har målsättningen att växla upp förvärven av skuldportföljer. Det är något som inte är diskonterat i dags kurs eller konsensusprognoser.

Nobina: Bussoperatören visade upp en stark rapport. Bolaget har god tillväxt och en stark underliggande lönsamhetstrend i dagsläget. Aktien kan bli en riktig högutdelare på sikt.

Scandi Standard: Aktien har utvecklats sämre än övriga börsen sedan noteringen förra sommaren, bland annat till följd av tidigare problem i Norge. Ett nytt avtal med Coop väntas ge en bättre tillväxt nästa år och direktavkastningen de kommande åren ser klart attraktiv ut.

NCC: Byggbolagets bokslut var starkt och framför allt bostadsdelen som ska knoppas av levererade en rapport långt över förväntan.

Haldex: Fordonsunderleverantören har haft ett motigt 2015 men givet den stora exponeringen mot den goda USA-konjunkturen och den låga värderingen tycker vi värderingen är attraktiv på dagens nivå.

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Inwido: Inwido fortsätter att förbättra sina marginaler och bolagets tredje kvartal överraskade positivt. Nya åtgärder genomförs nu och vi tror att aktien har mer att ge.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med varje månadsskifte reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Här kan du se hur det har gått för den aktielista vi rekommenderade för ett halvår sedan, i oktober.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Pär Ståhls förslag på tio köpvärda fonder i april.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Haldex Köp 69,25 -
Duni Köp 127,50 -
Betsson B Köp 121,80 -
Hennes & Mauritz B Köp 270,50 -
New Wave B Köp 34,90 -
Intrum Köp 285,50 -
Nobina Köp 37,40 -
Scandi Standard Köp 58,00 -
NCC B Köp 294,90 -
Indutrade Köp 500,00 -
Inwido Köp 100,75 -
Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -