Insiders anser att aktierna är billiga

Teknisk analys Våren är traditionellt stark på Stockholmsbörsen – men trenden talar för fortsatta nedgångar. Samtidigt finns en kortsiktig optimism och uppfattningen om att det går att fyndköpa aktier.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar en fortsatt svag utveckling. Indexet har också brutit ned genom stödet vid 1 380 punkter, och vidare nedgång indikeras. Det finns kortsiktigt stöd vid 1 290 punkter.

Sett till Investtechs forskning kring årstidsvariationer är vi inne i en statistiskt stark period på Stockholmsbörsen. Hela våren och fram till och med maj visas en genomsnittligt positiv utveckling.

De volatila rörelserna försvårar slutsatser om indexets fortsatta utveckling. Årstidsvariationerna kommer dock understödja eventuella reaktioner upp vilket signalerar att dessa kan bli kraftiga.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 60 punkter vilket signalerar en övervikt av optimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 46 punkter vilket indikerar en svag övervikt av pessimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 59 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent.

OMXS30-indexet har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på 0,5 procent i mars och 2,5 procent i april.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Bahnhof

Bahnhof ligger i en stigande trendkanal på medellång till lång sikt vilket signalerar att optimismen är ökande. Fortsatt positiv utveckling indikeras.

Aktien har, på hög volym, brutit en tidigare motståndnivå på 160 kronor och har nått en ny toppnivå. Det finns lite motstånd över dagens kurs vilket ger en god uppsida. Stöd finns vid 160 kronor.

Ett starkt kortsiktigt momentum och en positiv volymbalans stärker den stigande trenden på kort sikt.

Aktien är samlat tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Atlas Copco

Atlas Copco A ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar en fortsatt svag utveckling.

Det finns motstånd strax över taket av trendkanalen vilket kan begränsa uppsidan. Flera stödnivåer finns under dagens kurs, både på lång och medellång sikt, mellan cirka 156 till 187 kronor vilket kan begränsa nedsidan i aktien.

Aktien är samlat tekniskt svagt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Investor

Investor B ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och köpintresset bland investerare minskar. Fortsatt svag utveckling indikeras.

Det finns motstånd strax över dagens kurs, vid 293 kronor, vilket kan begränsa uppsidan och dagens kurs kan vara en god utgångskurs.

Aktien är samlat tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Fredrik Tyvand, analytiker

INVESTTECH

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -