Trion som tidningen tycker är köpvärd

Börs Det blir tre köpråd i Affärsvärldens senaste nummer: en teknikkonsult, en inredare och en underleverantör till fordonsindustrin.

E-sport hos MTG övertygar inte tidningen Affärsvärlden, som i stället ger köpråd för Pöyry, Dometic och Haldex i onsdagens utgåva.

Netflix och Googles Youtube dikterar marknaden för MTG som vill parera motgångar med försäljningstillväxt inom e-sport. Tidningen har svårt att se någon vinsttillväxt. Rådet blir att avvakta.

Finska teknikkonsulten Pöyry är ingen given vinnare på kort sikt, men får en köprekommendation som långsiktigt innehav med förmåga till övervintring utifrån en värdering som redaktionen tycker är låg och utan hänsyn till möjligheter och överraskningar.

Wallenbergs riskkapitalbolag EQT vände husbilsinredaren Dometic som handlas på börsen sedan i höstas med tilltagande marginaler och aktiekurs. Värdeinvesterare ska inte räkna med utdelning men Affärsvärlden ansluter sig till analytikerkollektivets köpråd och siktar på riktkursen 68 kronor över ett år. På tisdagen stängde aktien på 53:70 kronor.

I bromstillverkaren Haldex ser tidningen inga tecken på vändning men balansräkningen är starkare än tidigare och värderingen innebär rabatt på 35 procent mot andra i storleksordningen mid cap på Stockholmsbörsen. Affärsvärlden säger köp med riktkursen 77 kronor. Aktien stängde på 68:50 kronor senast.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -