Två heta lägen att slå till

Teknisk analys I det korta perspektivet är det många som tror på fortsatta börsuppgångar. Och bland enskilda aktier lyser just nu flera köpsignaler.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar en fortsatt svag utveckling. Indexet har fått en rekyl upp från stödet vid 1 250 punkter, och brutit genom motståndet vid 1 380 punkter. Brottet signalerar vidare uppgång.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 64 punkter vilket signalerar en övervikt av optimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 45 punkter vilket indikerar en svag övervikt av pessimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 61 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent.

Investtechs rekommendation: Neutral

 

Wallenstam

Wallenstam har brutit upp genom en fallande trendkanal på medellång sikt vilket i första hand signalerar en mer positiv utveckling.

Ett tidigare motstånd, vid 66 kronor, har brutits och det finns nu stöd på denna nivå. Närheten till stödet gör att dagens kurs kan vara en god ingångskurs. Nedsidan kan begränsas genom att sätta en stop loss, på dagskursbasis, strax under stödnivån. Nästa motstånd finns vid 74 kronor.

Insiderhandeln är maximalt positiv efter två köp som rapporterats i mars månad.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Fortnox

Fortnox ligger i en stigande trend på medellång till lång sikt vilket signalerar att optimismen är stadigt ökande och därmed också efterfrågan på aktier. Fortsatt uppgång indikeras.

I fredags forcerades ett tidigare motstånd vid 17,40 kronor vilket medförde att aktien tilldelades en köpsignal från en rektangelformation. I första hand signaleras en uppgång till 19,33 kronor.

Enligt Investtechs forskning har köpsignaler från rektangelformationer historiskt varit en god indikator om fortsatt god utveckling, särskilt då aktien ligger i en stigande trend.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Swedbank

Swedbank har rekylerat tillbaka efter en kraftig nedgång i början av februari. Uppgången har dock skett på en avtagande volym vilket signalerar en osäkerhet bland investerare då köparna är passiva.

Det finns flera motstånd över dagens kurs, mellan 180-206 kronor vilket begränsar uppsidan. Flera investerare kan lockas av att ta ut kortsiktiga vinster efter den senaste uppgången vilket kan ge en reaktion ned. Långsiktigt stöd finns vid 166 kronor.

Frekvensen på insiderhandeln under februari och början av mars har varit hög med både köp och försäljningar. Insiderhandeln är dock övervägande positiv vilket stärker aktien.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 

Fredrik Tyvand, analytiker

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -