Här är det läge att hoppa på

Teknisk analys Stockholmsbörsens trend nedåt har brutits och i många fall betraktas aktierna som billiga. I två bolag talar utvecklingen just nu för bra köpläge.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 har brutit den fallande trendkanalen på medellång sikt och motståndet vid 1 380 punkter. Nästa motstånd finns vid 1 510 punkter, medan det ligger ett långsiktigt motstånd redan vid 1 400 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 49 punkter vilket signalerar en jämvikt av optimister och pessimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 41 punkter vilket indikerar en övervikt av pessimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 69 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent. 

Investtechs rekommendation: Neutral

Indutrade

Indutrade ligger i en stigande trend vilket signalerar att optimismen bland investerare ökar. Fortsatt positiv utveckling indikeras.

Aktien har brutit en tidigare motståndsnivå, vid 480 kronor, vilket genererat en köpsignal från en långsiktig trading-range. Det saknas motstånd över dagens kurs vilket öppnar upp för en fortsatt positiv utveckling.

Insiderscoren är svagt positiv efter köp rapporterade under januari.

Investtechs rekommendation: Köp

B&B Tools

B&B Tools har brutit en fallande trendkanal och givit en köpsignal från en rektangelformation efter brottet upp genom ett tidigare motstånd vid 126 kronor. Formationen signalerar i första hand fortsatt uppgång till 151 kronor samt att aktien kan komma att inleda en stigande trend. Signalen stärks av positiv volymutveckling och starkt momentum.

Insiderhandeln är positiv, efter fyra köp som registrerats i december i fjol. Detta stärker aktien.

Investtechs rekommendation: Köp

Opus Group

Opus Group ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar att pessimismen bland investerarna ökar. Kursen har givits en säljsignal från en rektangelformation innanför den fallande trendkanalen vilket signalerar en fortsatt svag utveckling.

Under föregående vecka bröt aktien ett tidigare stöd vid 5.40 vilket signalerar att köparna på denna nivå är borta. Brottet stärks av hög volym, och den negativa volymbalansen försvagar aktien på kort sikt.

Insiderhandeln är svagt positiv efter ett köp som rapporterats i januari.

Investtechs rekommendation: Sälj

Fredrik Tyvand, analytiker

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -