På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Aktierna att plocka på sig

Börs Affärsvärlden tipsar om köp i två bolag i sitt senaste nummer, ett telekombolag och ett norskt bolag med oljekoppling.

Millicom har fallit 40 procent under det senaste året vilket bör locka till sig långsiktiga investerare. Samtidigt erbjuds hög direktavkastning och stabila tillväxtutsikter skriver Affärsvärlden som sätter köp. Verksamheten genererar goda kassaflöden och årets oförändrade utdelning på 2:64 dollar per aktie signalerar självförtroende.

Det sista köprådet delas ut till norska TGS Nopec som rasat i takt med oljepriset. En stark affärsmodell och marknadsposition gör seismikbolaget dock till en långsiktig vinnare skriver Affärsvärlden som sätter köp. Bolaget presterar över genomsnittet samtidigt som kopplingen till oljepriset överskattas av aktiemarknaden.

Avslutningsvis delas ett säljråd ut till den relativt nynoterade banken Nordax som värderas för högt. Köp tillbaka aktien kring 31 kronor menar Affärsvärlden. Direktavkastningen på 1 procent är låg jämfört med storbankerna som ger 4-6 procent. Avslutningsvis är p/e-talet är nästan det dubbla hos Nordax jämfört med hur det ser ut hos storbankerna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -