Trump och Sanders vinnare i natt

USA Vermontsenatorn Bernie Sanders vann premiärvalet i den amerikanska delstaten New Hampshire för demokraterna, medan fastighetsmagnaten Donald Trump tog hem segern för republikanerna.

När över hälften av rösterna räknats hade Bernie Sanders cirka 60 procent av rösterna, medan konkurrenten Hillary Clinton fått 39 procent.

Donald Trump har tidigt på morgonen 35 procent av rösterna på den republikanska sidan, medan tvåan John Kasich fått 16 procent.

"Tillsammans har vi skickat ett budskap som kommer att eka från Wall Street till Washington, från Maine till Kalifornien, och det är att regeringen i vårt fantastiska land tillhör hela folket och inte bara en handfull rika kampanjbidragsgivare…", sade Bernie Sanders i sitt segertal.

Hillary Clinton gratulerade Bernie Sanders till segern och lovade att kämpa på.

"Nu tar vi kampanjen till hela landet och vi kommer att kämpa för varje röst i varje delstat. Vi kommer att kämpa för riktiga lösningar och göra skillnad i människors liv", sade hon.

Donald Trump talade i sitt segertal bland annat om att göra USA "storslaget igen" och sade att "Vi ska slå Kina och Mexico" och "Jag ska bli den bästa jobbpresidenten som Gud skapat".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -