Veckans inköpslista: Lågpriskläder och fisk

Heta Listan Förra veckans kandidat blev en rapportraket. Börsen är orolig men vi laddar om med två nya konsumtionsaktier.

Vi befinner oss i ett klurigt läge på börsen. Stockholmsbörsen har studsat upp och sedan i onsdag mäter stigningen 5 procent. Men primärtrenden siktar fortfarande nedåt.

Onsdagsbörsen var negativ och får vi en vändning kring dessa nivåer, i höjd med tidigare bottnar, då är det enligt oss en stark indikation på fortsatt nedgång. Trots hyggliga rapporter från både Nordea och Ericsson kraschade de båda aktierna och det beskriver på ett bra sätt rädslan i marknaden.

Heta Listan har sedan gammalt en negativ position i storbolagsindex (OMXS30) och avkastningen på positionen har minskat kraftigt senaste veckan. Osäkerheten är som sagt stor och det är inte osannolikt att uppstudsen tar oss högre än så här. Men så länge positionen visar vinst behåller vi den.

En roligare nyhet var att kandidaten Elanders kvalat in på listan efter att ha stigit rejält på en bra rapport under onsdagen. Positionen hade som mest stigit cirka 6 procent över vår ingångsnivå. För att säkra vinst flyttar vi upp stoppen hela vägen till 72,50 kronor.

Aktier på Heta Listan Stop loss Trigger Målkurs Avk %
Elanders 72,50 70,50 81,00 4,3
OMXS30 1388,00 1388,00   2,5
         
Avslutade positoner Trigger Säljkurs Målkurs Avk %
Hexatronic 17,50 17,00 19,00 -2,9

 

Ross Stores. Trigger 57,30. Målkurs 65,90. Stop loss 55,60.

Ross Stores (Börsvärde 22,5 miljarder dollar) driver klädkedjan Dress For Less. Precis som namnet antyder handlar det om en lågpriskedja, tänk Dressman för hela familjen.

Kedjans vinster har vuxit stadigt de senaste åren och förväntas göra så även under nästa år, enligt Factset.

Vinstmarginalen ligger stabilt precis under 9 procent och så länge omsättningen ökar med 6-8 procent årligen så stiger resultatet. Aktien är inte billig men den har stått emot den allmänna nedgången mycket bra.

Den privata konsumtionen gynnas av ett allt lägre oljepris. Det ger mer i plånboken hos den amerikanska konsumenten som tankar billigare och kan köpa kläder för pengarna. Om humöret blir bättre på börsen tror vi aktien har mer att ge.

Köp Ross Stores om den stiger över 57,30 dollar och sätt stopp vid 55,60 dollar.

 

Norway Royal Salmon (NRS). Trigger 83,30. Målkurs 96,90. Stop loss 80,95.

NRS (börsvärde 3 420 miljoner norska kronor) är en norsk laxproducent vars omsättning väntas växa med 23 procent under räkenskapsåret 2015.

Under 2016 tror analytikerkåren att vinstmarginalen stiger från 3,5 procent till 8 procent. Infrias den prognosen så handlas aktien till p/e 13 på nästa år och som bekant älskar marknaden aggressiva tillväxtkalkyler.

Köp aktien om den stiger över 83,50 norska kronor och sätt stopp vid 80,95 norska kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -