Aktierna som är på väg uppåt

Teknisk analys Trenden på Stockholmsbörsen pekar fortsatt söderut och det saknas tekniska stöd nedåt. Bland enskilda bolag finns dock flera alternativ med positivt momentum.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt, vilket signalerar fortsatt svag utveckling. Indexet har brutit ned genom det tidigare stödet vid 1 380 punkter, där det nu finns motstånd. Det saknas stödnivåer under dagens kurs.
 
Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 24 punkter och det långsiktiga ligger på 44 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 66 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 62 procent.
 
Samlat är indexet svagt negativt på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 

Clas Ohlson

Clas Ohlson har brutit ned genom en stigande trendkanal på medellång sikt. Det signalerar i första hand en svagare stigningstakt.

Aktien har brutit upp genom ett tidigare motstånd vid 138 kronor på medellång sikt. Det signalerar att säljarna på denna nivån är borta vilket öppnar upp för fortsatt uppgång. Det finns nu stöd vid 138 kronor och nästa motstånd finns vid 151 kronor.

Insiderhandeln är starkt positiv efter köp rapporterade i januari. Det indikerar att insiders tror på en positiv utveckling baserat på fundamentala orsaker.

Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Castellum

Castellum befinner sig i en fallande trendkanal på medellång sikt vilken indikerar en fortsatt svag utveckling.

Aktien har dock givits en köpsignal från en dubbelbotten-formation som signalerar att optimismen är ökande och att ett trendomslag är att vänta. Signalen stärks av hög volym och positiv volymutveckling.

Insiderhandeln är positiv efter flera insiderköp i slutet av 2015. Bland annat har vd Henrik Saxborn köpt aktier vid ett flertal tillfällen under förra årets andra halva.

Det finns motstånd mellan 128 till 138 kronor, vilket begränsar uppsidan i aktien, men ett brott upp genom den övre motståndsnivån kommer ge en stor uppsida i aktien.

Aktien är totalt sett tekniskt svagt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

 

Concentric

Concentric ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt. Det signalerar att pessimismen är ökande och att investerare stadigt går ned i pris för att sälja aktien. Fortsatt svag utveckling indikeras.

Aktien har dessutom givits en säljsignal från en huvudskuldra-formation som indikerar att aktien nått en topp och nu kan fortsätta den fallande trenden.

Det finns motstånd vid 96 kronor och stöd vid 84 kronor på medellång sikt.

Den fallande trendkanalen försvagas av positiv volymbalans.

Aktien är samlat tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 

Fredrik Tyvand, analytiker

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -