Starbreeze backas upp av koreanskt spelföretag

Börs Det koreanska spelföretaget Smilegate investerar 40 miljoner dollar i Starbreeze – och nyheten får aktien att rusa.

Koreanska Smilegate investerar totalt 344 miljoner kronor i Starbreeze, varav 129 miljoner kronor i aktier och 215 miljoner kronor i ett konvertibelt lån. Det framgår av ett pressmeddelande.

Starbreeze får rättigheter att under tio år utveckla, förlägga och distribuera ett nytt första-persons co-op spel baserat på Smilegates Crossfire-franchise, anpassat för västerländska marknader.

Starbreeze och Smilegate har överenskommit att en betydande andel av intäkterna, från första enhet, ska tillfalla Starbreeze medan Smilegate behåller spelrättigheterna.

Crossefire är världens bäst säljande online-first-person-shooter (FPS) spel med 500 miljoner användare, skriver Starbreeze.

Starbreeze får distributionsrättigheter på Smilegates plattform och kommer att lansera Padya 2 och Overkills The Walking Dead på asiatiska marknader över plattformen. The Walking Dead kommer att utvidgas med mer innehåll där en version för Asien ska utvecklas för samtidig lansering med versionen för väst.

För att maximera denna nya möjlighet har Starbreeze, 505Games och Skybound beslutat att släppa spelet på samtliga marknader under andra halvåret 2017, skriver Starbreeze.

En representant från Smilegate föreslås till Starbreeze styrelse.

Starbreeze avser att kalla till extra bolagsstämma den 22 februari för att godkänna aktieemissionerna, som är en förutsättning för att avtalspaketet ska genomföras.

"Asiens underhållningsmarknad har varit en gåta för västerländska spelutvecklare och vice versa. Detta samarbete ger Starbreeze och Smilegate unika förutsättningar att överbrygga klyftan mellan de två marknaderna. Starbreeze får en fenomenal marknadsposition för dagens och morgondagens produkter", säger Bo Andersson Klint, vd för Starbreeze.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -