Köpläge i två bolag som väntas sticka iväg

Teknisk analys Det ser mörkt ut för Stockholmsbörsen som helhet den kommande tiden. Men bland enskilda aktier har det öppnats upp fina möjligheter.

OMX Stockholm 30

Stockholms storbolagsindex ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt, vilket signalerar fortsatt svag utveckling. Indexet har brutit ned genom det tidigare stödet vid 1 380 punkter, där det nu finns motstånd. Det saknas stödnivåer under dagens kurs.
 
Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 38 punkter vilket indikerar en övervikt av pessimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 54 punkter vilket indikerar en svag övervikt av optimister på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 53 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 61 procent.
 
Samlat är indexet svagt negativt på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 
Beijer Alma

Beijer Alma ligger i en stigande trendkanal på medellång till lång sikt, och som stärks av positiv volymbalans. Fortsatt positiv utveckling indikeras.

Kursen steg på hög volym under måndagen vilket indikerar att köparna är aggressiva och villiga att gå upp i pris för att säkra aktier.

Det tidigare motståndet vid 190 kronor är brutet vilket signalerar att säljarna på denna nivå är borta vilket öppnar upp för fortsatt uppgång. Det finns dock motstånd vid 200 som kan ge en reaktion tillbaka.

Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

 

SAS

SAS har haft en stark utveckling efter att ha brutit det tidigare motståndet vid 18,80 kronor i slutet av november förra året. Kursen har nu fallit tillbaka på avtagande volym och det ges därför möjlighet till goda ingångskurser.

Positiv volymbalans, vilket betyder att aktien stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym, stärker den positiva trenden på kort sikt.

Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp


Hemfosa

Hemfosa Fastigheter ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att pessimismen ökar. Fortsatt svag utveckling indikeras.

Kursen har dessutom genererat en säljsignal från en huvudskuldra-formation som i första hand signalerar fortsatt nedgång till 71 kronor eller lägre.

Den indikerar även att pessimismen ökar och att aktien kan fortsätta den negativa trenden.

Aktien är totalt sett tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -