Det här kan bli en nyårsraket

Teknisk analys Stockholmsbörsen har sett sur ut ett tag och på kort sikt tror de flesta att den trenden biter sig fast. Bland enskilda aktier finns dock ett par bolag där tillfället att köpa just verkar helt rätt.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger innom en fallande trendkanal och vidare nedgång indikeras. Indexet har fallit kraftigt efter säljsignal från en dubbeltopp-formation.

Målkursen vid 1 422 punkter har nåtts men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Indexet har marginellt brutit ned genom stödet vid 1 420 punkter. Det finns också stöd vid 1 380 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 42 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 56 punkter. Det indikerar en svag övervikt av pessimister på kort sikt, och en svag övervikt av optimister på lång sikt.
 
Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 46 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 62 procent.

Sett till Investtechs forskning kring årstidsvariationer är vi inne i en statistiskt stark period på Stockholmsbörsen. Hösten och i synnerhet december månad har varit en gynnsam period att köpa aktier.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig uppgång på 1,9 procent i december och 1,9 procent i januari.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

 

Impact Coatings

Impact Coatings ligger i en stigande trend på både lång och medellång sikt. Det signalerar att optimismen ökar och att investerare stadigt är villiga att gå upp i pris för att köpa aktien. Fortsatt positiv utveckling indikeras.

Aktien har dessutom fallit tillbaka på låg volym, vilket indikerar att det är få som väljer att sälja på fallande kurser. Kursen utmanar nu golvet av trendkanalen på medellång sikt, samtidigt som det finns långsiktigt stöd vid 19,50 kronor.

Dagens kurs kan vara en god ingångskurs.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Kappahl

Kappahl har haft en svag utveckling under större delen av året. Kursen har dock brutit upp genom taket av en fallande trendkanal vilket i första hand indikerar en svagare nedgångstakt. Positiv volymutveckling försvagar trenden på kort sikt.

Aktien har en möjlig omvänd huvudskuldra-formation under utveckling och ett brott upp genom 31,23 kronor kommer generera en köpsignal.

Aktien är en av Investtechs nyårsraketer för 2016. De närmaste dagarna kan det bli ytterligare säljpress aktien, på grund av investerare som vill realisera eventuella förluster, vilket kan leda till reaktioner ned och därmed bättre ingångskurser.

Utvecklingen fram till början av januari förväntas sedan bli klart positiv.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

 

Telenor

Telenor ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt. Det signalerar ökad pessimism och indikerar fortsatt svag utveckling.

Aktien har givits en säljsignal från en huvudskuldra-formation vilket signalerar fortsatt nedgång till 127 kronor eller lägre.

Kursen har brutit ned genom ett tidigare stöd vid 145 kronor vilket signalerar att säljarna på denna nivå är borta, och det öppnar upp för fortsatt nedgång.

Den fallande trenden stärks kortsiktigt av svagt negativ volymbalans.

Investtechs rekommendation: Sälj

 

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -