Här är det köpläge

Teknisk analys Trenden talar för sidledes börsutveckling den kommande tiden men investerarna är ändå optimistiska. Bland enskilda aktier syns just nu köpsignaler i spel och kläder.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 har brutit upp genom taket i en fallande trendkanal. Brottet indikerar i första skedet en svagare nedgångstakt eller en mer horisontell utveckling. Indexet har stöd vid 1 420 punkter och motstånd vid 1 530 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 64 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 61 punkter. Det indikerar enövervikt av optimister på både kort sikt och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 57 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig uppgång på 1,9 procent i december och 1,9 procent i januari.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

 

Mr Green & Co

Mr Green har brutit upp ur en närmast horisontell trend på medellång sikt vilket ger en signal om fortsatt uppgång.

Brottet skedde i kombination med hög volym som signalerar att köparna är aggressiva och villiga att gå upp i pris för att köpa aktien. Det stärker signalen.

Investtechs rekommendation: Köp

 

RNB Retail And Brands

RNB Retail and Brands har haft en positiv utveckling sedan aktien givits en köpsignal från en inverterad huvudskuldra-formation. Kursen har på hög volym forcerat taket av den stigande trendkanalen. Det öppnar upp för en starkare stigningstakt. Vid en reaktion tillbaka finns stöd vid 17,10 kronor.

Volymtoppar motsvaras av kurstoppar och volymbottnar motsvaras av kursbottnar. Även volymbalansen är positiv vilket kortsiktigt stärker indikationen om fortsatt stark utveckling.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Electrolux

Electrolux B föll på hög volym under måndagen vilket indikerar ökad osäkerhet hos investerare som går ned i pris för att sälja aktien. Den tidigare stödnivån på 220 kronor, vilken motsvarade golvet i en rektangelformation, har nu brutits.

Det utlöste en säljsignal som signalerar fortsatt nedgång till 187 kronor eller mer. Brottet signalerar att investerarna har fått en negativ nyhet vilket lett till en övervikt av pessimister.

Negativ volymbalans bekräftar den negativa trendbilden.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -