Telia är Nomuras favorit

Börs (uppdaterad) Nomura lägger till Telia Sonera på sin lista "conviction buy" inom teleoperatörssektorn. Investmentbanken rekommenderar köp av kvalitetsoperatörer, där Telia Sonera kvalar in.

Det skriver Nomura i en sektoranalys där rekommendationen för Telia Sonera höjs till köp (neutral) och riktkursen dras upp till 52 kronor (48).

Nomura påpekar att Telia Sonera har gått 30 procent sämre än sektorn under 2015 och handlas med en rabatt mot sektorkollegorna, vilket investmentbanken tycker är omotiverat.

Telia Soneras kärnverksamheter har en god potential att förbättras, menar Nomura och hänvisar till att Sverige, Finland och Norge är bra underliggande marknader med robust efterfrågan på mobil data.

Samtidigt tycker Nomura att Telia Sonera drabbats av en överdriven oro och tror att investerare kan se igenom oron kring legala uppgörelser kring Eurasien och utdelningsrisken.

Telia Sonera har gjort ett trovärdigt jobb med att städa upp i sin styrning av verksamheterna i Eurasien, vilket kan vara en hjälp vid olika legala förhandlingar, menar Nomura.

Vidare kan en försäljning av Fintur till Turkcell utgöra ett effektivt sätt att få ut pengar från Turkcell, heter det i analysen.

I sektoranalysen nedgraderas också Tele2 till neutral, från tidigare köp. Nomura blev inte övertygad av Tele2:s lansering i Nederländerna och tillväxtpotentialen för bolaget har grumlats en aning, skriver investmentbanken.

Klockan 11.50 hade Telias aktie stigit 1,7 procen titll 43,54 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -