Het kandidat till Heta Listan

Heta Listan Förra veckans två aspiranter har kvalat in på listan som nu innehåller fyra spännande aktier. Och idag breddar vi med ett svenskt spelunder som ny kandidat.

En norsk laxodling, ett shippingbolag, svensk medicinteknik och amerikansk heminredning. Det spretar vitt och brett mellan branscher och regioner men minst två av aktierna har en gemensam nämnare: Risken bör anses hög.

Efter två veckors lurpassande på Ocean Yield blev utbrottet verklighet när aktien steg över sin tidigare rekordnivå på måndagen. Just nu handlas den 1,8 procent över vår trigger.

Kandidat nummer två, medicinteknikbolaget Cellavision, kvalade in omgående efter publicering av förra veckans lista. Sen dess har aktien stigit 3,7 procent högre.

Laxodling har varit ett hett ämne i börsmedia senaste veckorna, men glöm inte var du hörde det först. Satsningen på norska Salmar har dock inte varit någon solskenshistoria men aktien har återhämtat sig och avkastningen stigit till 1,4 procent.

Home Depot har varit stabil men backat tillbaka lite sedan förra veckan. Den stigande trenden är dock oförändrad och aktien får ligga kvar på listan tills vidare.

Aktier på Heta Listan: Stop loss Trigger Målkurs Avk %
Salmar 140,00 144,00 165,00 1,4
Cellavision 58,50 61,00 70,50 3,7
Ocean Yield 68,00 70,50 80,50 1,8
Home Depot 131,00* 126,80 140,00 5,6
*Ny stop loss        

 

Veckans kandidat är en spelaktie som utvecklats fenomenalt bra i år men som vi tror har mer att ge, trots en hög prislapp.

Netent. Trigger 521,00. Målkurs 600,00. Stop loss 505,00.

Spelbolaget Netent (börsvärde 20 771 Mkr) levererar helhetslösningar för casinospel på internet och den underliggande marknadstillväxten är stark.

Bolaget har gått från klarhet till klarhet och vuxit lönsamt under flera år. Kvalitet kostar och det är ingen nätt prislapp på Netent i dagsläget. P/e 48 på nästa års prognos låter som ett högt kilopris men i en skakig konjunktur kan det vara värt att betala extra för spelbolagets styrka och stabilitet.

Bara i år har aktien stigit 97 procent men de senaste veckorna har handeln varit mer avvaktande. Vi tror på ett utbrott på ovansidan och sätter triggernivån vid 521,00 kronor. Stoppen placeras 3 procent ner, vid 505,00 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -