Lägre tryck i Kinas industri

Konjunktur Kinas inköpschefsindex för industrin sjönk till 49,6 i november jämfört med 49,8 i oktober. Det var den lägsta nivån sedan augusti 2012. Inköpschefsindex för tjänstesektorn steg däremot.

Det framgår av en mätning från den nationella statistikbyrån och Federation of Logistics and Purchasing (CFLP), enligt Bloomberg News. Väntat enligt Bloomberg News prognosenkät var ett index på 49,8.

Det inköpschefsindex för industrin som sammanställs av Caixin Media och Markit Economics, steg i stället till 48,6 i november jämfört med 48,3 i oktober.

He Fan, chefekonom vid Caixin Insight Group, sade i en kommentar att Caixin-index fortsatt visar tecken på återhämtning, med uppgången i november.

"Det indikerar att trycket på den ekonomiska tillväxten har lättat och att finanspolitiken har haft en stark effekt. Sammantaget har ekonomin fortsatt på väg att bli mer stabil", sade han.

Kinas inköpschefsindex för tjänstesektorn steg till 53,6 i november jämfört med 53,1 i oktober.

Det framgår av en mätning från den nationella statistikbyrån och Federation of Logistics and Purchasing (CFLP), enligt Bloomberg News.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -