Blankningar mot rekordnivå

Nyheter i korthet Forskare varnar för en kommande bokrasch och blankningarna närmar sig rekordnivåer. Det är några av morgonens nyheter.

Finansinspektionen kommer att strama upp bankernas interna modeller för kapitalkrav, enligt en debattartikel. (DI)

Asylsökande ska omfördelas från Sverige till andra EU-länder och Sverige ska inte behöva ta emot asylsökande i omfördelningen, enligt EU-kommissionär Dimitris Avramopoulos. (SvD)

Forskarna Lars Jonung och Fredrik N G Andersson varnar i en kommande artikel för en svensk skuldbubbla och kommande krasch. (DI)

Det lär inte bli något stort boprisfall i Sverige, enligt Standard Lifes James McCann. (SvD)

Storägarna har accepterat Randstads bud på Proffice men jagar ändå en ny budgivare som vill betala mer. Adecco är en trolig intressent - enligt DI:s källor har sonderingar kring strukturaffär mellan de båda bolagen funnits tidigare - och Manpower är en annan möjlig budgivare. (DI)

Det underliggande värdet av blankningar på Stockholmsbörsen har närmat sig rekordnivåer de senaste månaderna. Sandvik, som blankas för 5,6 miljarder kronor, drar upp statistiken. (DI)

Inkassobolag kan behålla momsen på övertagna fakturor som betalas, i stället för att betala in beloppet till Skatteverket, visar SvD:s granskning. Intrum Justitias ir-chef säger att bolaget följer gällande lagstiftning. (SvD)

Regeringen hotar åter med lagstiftning om inte andelen kvinnor i börsbolagens styrelser blir minst 40 procent nästa år. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -