Drönarbolaget faller

Börs Aktien i ett drönarbolag faller kraftigt efter att ledningen har aviserat en nyemission under morgonen.

Drönarbolaget Intuitive Aerial, som är listat på First North, har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för bolagets aktieägare. Vid full anslutning tillförs bolaget cirka 10,7 miljoner kronor före emissionskostnader.

Emissionen omfattas till 80 procent av teckningsförbindelser och emissionsgarantier, enligt ett pressmeddelande.

Styrelsens beslut är villkorat av godkännande på extra bolagsstämma, som planeras till omkring torsdagen den 17 december.

Styrelsen har även, villkorat av godkännande på extra bolagsstämma, fattat beslut om en emission till allmänheten, som kommer att ske på samma villkor. Denna emission kommer vid full teckning tillföra ytterligare cirka 1,7 miljoner kronor före emissionskostnader.

Skälet till att Intuitive Aerial valt att ha emissionen partiellt garanterad är att bolaget har upptagit bryggfinansiering om 2 miljoner kronor från och med 20 november 2015, vilken kan utökas till 3 miljoner om behov visar sig föreligga, skriver Intuitive Aerial.

Bryggfinansieringen ska återbetalas per 29 februari 2016.

I emissionerna ger fem befintliga aktier i Intuitive Aerial rätt att teckna två nya aktier. Teckningskursen per aktie uppgår till 6:00 kronor. Första handelsdag exklusive rätt till teckningsrätter är den 28 december och teckningstiden löper 7-25 januari.

Bakgrund till emissionerna är att Intuitive Aerial behöver förstärkning av rörelsekapital för att kunna fortsätta och utöka den marknadssatsning som bolaget har inlett.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -