Optionsskatt kan sänkas

Nyheter i korthet Den höga skatten på personaloptioner i startupbolag kan sänkas och en stor majoritet av svenskarna stödjer regeringens skärpta migrationspolitik. Det är några av morgonens nyheter.

Det stormar rejält i Miljöpartiet efter skärpningarna i flyktingpolitiken. Flera riksdagsledamöter tycker att partiet bör överväga att lämna regeringen. (DN)

Sju av tio svenskar ställer sig bakom regeringens nya skärpta migrationspolitik, enligt en Sifo-undersökning. Trots intern kritik är hälften av MP-väljarna för de nya förslagen. (SvD)

Krona-för-krona-principen är överspelad och finansminister Magdalena Andersson öppnar för blocköverskridande uppgörelser för att få in nyanlända på arbetsmarknaden. (DN)

Den höga skatten på personaloptioner i startupbolag kan sänkas; ett regeringsförslag presenteras i mars. (DI)

Säpos vicechef Johan Sjöö anser att det är för tidigt att dra slutsatser av händelserna som fick Sverige att sitta på helspänn, men konstaterar att en hotbild fanns. (DN)

Ericssons tidigare finanschef Karl-Henrik Sundström, nu Stora Enso-vd, säger att det vore ödesdigert för Ericsson att köpas upp av Cisco. (DI)

Ett tiotal ägare av hyresfastigheter är på väg att sälja till en numera hyresrättsprioriterande Erik Paulsson, och få betalt i Brinova-aktier inför en åternotering av det bolaget. (DI)

Svenska skogsägares optimism om timmerpriser avtar, men priset på skogsfastigheter väntas fortsätta uppåt, enligt LRF:s och Swedbanks årliga skogsbarometer. (DI)

SvD:s avslöjande om Ica-bankens höga räntor har väckt starka kundreaktioner, och Ica sänker nu räntorna efter att ha tagit åt sig av kritiken. (SvD)

SvD:s börsskribent Peter Benson anser inte att man bör teckna aktier inför Scandic Hotels förestående börsnotering, då det finns flera trender som tenderar att tynga lönsamheten och då skuldsättningen är hög. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -