Två köp och en sälj

Teknisk analys OMX ligger kvar i en vikande trend men ett investmentbolag och ett teknikbolag har löst ut köpsignaler. Däremot har en säljsignal uppstått i ett läkemedelsföretag

OMXS30

OMXS30-index ligger i en fallande trend och fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras. Indexet testar motståndet vid cirka 1 520 punkter. Det bör ge en reaktion nedåt, medan ett brott upp genom 1 520-nivån kommer att utlösa en kortsiktig köpsignal. Stöd finns vid 1 400 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 67 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 56 punkter. Det indikerar stark övervikt av optimister på kort sikt, medan det är jämnare på lång sikt. Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 50 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig uppgång på 2,1 procent i november och 1,9 procent i december.

Investtechs rekommendation: Neutral

Investor

Investor B ligger i en stigande trendkanal vilket indikerar att optimismen bland investerarna ökar. Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Det finns flera stödnivåer under dagens kurs. Det signalerar att det finns köpare på dessa nivåer vilket begränsar nedsidan i aktien. Det finns motstånd vid 341 kronor och ett brott upp genom denna nivå, helst i kombination med hög volym, kommer ge en hög uppsida.

Volymbalansen är positiv vilket betyder att aktien stiger på hög volym och faller på låg volym. Det stärker den stigande trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Lagercrantz Group

Lagercrantz Group ligger i en stigande trendkanal vilket indikerar fortsatt positiv utveckling. Aktien har dessutom brutit upp genom det tidigare motståndet vid 75 kronor, där den nu har stöd. Det signalerar att säljarna på den nivån är borta, vilket öppnar upp för fortsatt uppgång.

Aktien är överköpt vilket signalerar ett positivt momentum och den kan lika gärna fortsätta att stiga.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

Medivir

Medivir B ligger i en fallande trendkanal vilket indikerar ökad pessimism bland investerare som stadigt går ned i pris för att sälja aktien.

Kursen har fallit på hög volym under fredag och måndag. Det signalerar ökad osäkerhet bland investerare som inte känner sig bekväma med att hålla kvar aktien vid fallande kurser.

Aktien har flera motstånd mellan 72-76 kronor medan det saknas stöd på medellång sikt. Det gör att nedsidan är stor och uppsidan liten och dagens kurs kan vara en god utgångskurs.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -