På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Imint lockade många investerare

Börsnotering Mjukvarubolaget Imint Image Intelligences nyemission inför noteringen på Aktietorget övertecknades kraftigt.

Imint avslutade den 17 november teckningstiden i bolagets nyemission inför notering på Aktietorget. Emissionen tecknades till drygt 170 miljoner kronor inklusive teckningsåtaganden om 10 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 740 procent.  

Imint emitterar 2,30 miljoner aktier till teckningskursen 10 kronor per aktie. Bolaget tillförs därmed 23 miljoner kronor inklusive kvittning av lån om 3,2 miljoner kronor från huvudägarna.

Emissionskostnaderna beräknas till 2,2 miljoner kronor. Totalt inkom teckningar från över 4.000 konton. Bolaget har efter emissionen 7,70 miljoner aktier. Aktien beräknas börja handlas på Aktietorget den 16 december.

"Imint befinner sig i ett mycket intressant skede där inledande kommersiella diskussioner med internationella smartphonetillverkare visar att vi har ett bra slagläge på en stor och växande marknad. Den kommersiella betydelsen av bra mobil video på den enorma marknaden för social- och digital media pekar på många användningsområdenden för Imints teknik Vidhance, och inledande samtal förstärker den bilden", säger Andreas Lifvendahl, vd i Imint.

Nyhetsbyrån Finwire.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -