Här talar trenden för köp

Teknisk analys Trenden på Stockholmsbörsen pekar fortsatt nedåt men på kort sikt finns starka optimism. Årsslutet brukar vara starkt. Bland enskilda aktier talar kursutvecklingen för köp i friluft och high-tech.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 ligger i en fallande trend och fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras. Indexet har reagerad ned efter att ha testat motstånden vid 1 520 punkter. Stöd finns vid 1 400 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 69 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 51 punkter. Det indikerar stark övervikt av optimister på kort sikt, medan det är jämnvikt på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 50 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 63 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig uppgång på 2,1 procent i november och 1,9 procent i december.

Investtechs rekommendation: Neutral

 
Thule Group

Thule Group AB ligger i en stigande trendkanal vilket indikerar att optimismen bland investerare ökar. Fortsatt uppgång indikeras.

Aggressiva köpare har drivit upp kursen genom taket av en rektangelformation. Det har utlöst en köpsignal som i första hand indikerar fortsatt uppgång till 127 kronor eller mer.

Formationen är vanligtvis en fortsättningsformation som i detta fall indikerar ytterligare positiv utveckling, särskilt då den ligger i en stigande trendkanal.

Aktien är överköpt vilket indikerar ett positivt momentum och den kan lika gärna stiga vidare.

Volymbalansen är positiv, vilket betyder att aktien stiger på hög volym och faller på låg volym. Det stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp


Mycronic

Mycronic AB har haft en stark utveckling sedan slutet av september. Aktien har brutit en fallande trendkanal och forcerat ett tidigare motstånd på 63,60 kronor där det nu finns stöd.

Kursen ligger på en ny toppnivå vilket gör att det saknas motstånd på medellång sikt. Det öppnar upp för fortsatt uppgång.

Positiv volymbalans försvagar den negativa trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp


MTG

MTG B har brutit en fallande trendkanal vilket i första hand indikerar en svagare nedgångstakt eller mer horisontell utveckling.

Kursen har dock fått en reaktion ned efter att ha utmanat motstånd vid 259 kronor. Under måndagen föll aktien på svagt ökad volym och bröt även ned genom det tidigare stödet vid 244 kronor.

Det finns nu flera motstånd strax över dagens kurs mellan 244-280 kronor, medan stöd finns vid 214 kronor. Det gör att uppsidan anses vara liten och dagens kurs kan vara en god utgångskurs.

Insiderhandeln är positiv efter köp rapporterade i oktober. Det stärker aktien men inte tillräckligt för att frångå en säljrekommendation.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -