På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Aktier du ska ha – och inte ska ha

Aktietips En nätbank, en e-handelsspecialist, ett fastighetsbolag och en verkstadsjätte är några av köptipsen i november månads börspanel.

I Börspanelen ger varje månad olika aktieexperter köp- och säljtips. I november består panelen av aktiebloggarna Nicklas Andersson och Olle Qvarnström.

Nicklas Andersson, regionchef i Unga Aktiesparare Stockholm och mer känd som Investeraren, presenterade tre köptips: den amerikanska cafékedjan Starbucks, fastighetsbolaget Fabege och verkstadsjätten Atlas Copco.

Olle Qvarnström, tidigare it-konsult som driver finwire.tv och i aktiekretsar är känd som Snåljåpen, lyfter fram det amerikanska investmentbolaget Berkshire Hathaway, nätbanken Nordnet och e-handelsspecialisten Avensia som tre köpvärda aktier.

Vad gäller aktier man ska sälja eller undvika i nuläget tycker Nicklas Andersson att e-handelsbolaget Qliro och SSAB är självklara säljkandidater.

Olle Qvarnström lyfter fram en strategi i stället för rena säljtips. Han pekar på att man som investerare kan sänka risken i sin portfölj genom att blanka index.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -