Aktier du ska ha – och inte ska ha

Aktietips En nätbank, en e-handelsspecialist, ett fastighetsbolag och en verkstadsjätte är några av köptipsen i november månads börspanel.

I Börspanelen ger varje månad olika aktieexperter köp- och säljtips. I november består panelen av aktiebloggarna Nicklas Andersson och Olle Qvarnström.

Nicklas Andersson, regionchef i Unga Aktiesparare Stockholm och mer känd som Investeraren, presenterade tre köptips: den amerikanska cafékedjan Starbucks, fastighetsbolaget Fabege och verkstadsjätten Atlas Copco.

Olle Qvarnström, tidigare it-konsult som driver finwire.tv och i aktiekretsar är känd som Snåljåpen, lyfter fram det amerikanska investmentbolaget Berkshire Hathaway, nätbanken Nordnet och e-handelsspecialisten Avensia som tre köpvärda aktier.

Vad gäller aktier man ska sälja eller undvika i nuläget tycker Nicklas Andersson att e-handelsbolaget Qliro och SSAB är självklara säljkandidater.

Olle Qvarnström lyfter fram en strategi i stället för rena säljtips. Han pekar på att man som investerare kan sänka risken i sin portfölj genom att blanka index.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -